Οικονομία | Ελλάδα
22-12-2021 | 07:47

Στον Καναδοϊρανό ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Καβάλας το «φιλέτο» της Νέας Ηρακλείτσας

Στον Καναδοϊρανό ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Καβάλα το «φιλέτο» της Νέας Ηρακλείτσας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καβάλας, δηλαδή της ΠΑΕ ΑΟΚ, Alexander Haditaghi, είναι αυτός που «κέρδισε» χτες  στη ηλεκτρονική δημοπρασία (e-Auction IX), με δικαίωμα αντιπροσφορών, που διοργάνωσε το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου ακινήτου στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας των περίπου 150 στρεμμάτων.

Πρόκειται, όπως λένε πληροφορίες, για γνωστό στη Βόρεια Ελλάδα επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καβάλας, ο οποίος έχει μεν καταγωγή από το Ιράν αλλά είχε ζήσει στον Καναδά. Όπως αναφέρεται σε διεθνή μέσα, ο Alexander Haditaghi γεννήθηκε το 1977 στο Ιράν και μεγάλωσε στην Τουρκία. Μαζί με την οικογένειά του πήγε στο Τορόντο του Καναδά.

Ο Alex Haditaghi είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Pacific Mortgage Group, η οποία το 2011 αναγνωρίστηκε από το περιοδικό Profit ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες του Καναδά. Φέρεται από το 2001 να δραστηριοποιείται στον κλάδο των στεγαστικών δανείων στον Καναδά και να έχει μεγάλη εμπειρία τόσο σε στεγαστικά δάνεια κατοικιών όσο και σε εμπορικά. Οι εταιρείες του κ. Haditaghi έχουν δημιουργηθεί, επεξεργάζονται ή έχουν δανείσει περισσότερα από 45 δισ. δολάρια από την ίδρυσή τους.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει οικονομική επιφάνεια ενώ πηγές που παρακολουθούσαν τη διαδικασία σημείωναν ότι είναι και «λάτρης της περιοχής», εξ ου προφανώς και μπίνταρε δυνατά στον σχετικό διαγωνισμό, για τον οποίο μόλις πρόσφατα είχε αναφερθεί το insider.

Να σημειωθεί ότι για τη διαδικασία έδειξαν ενδιαφέρον πολλά σχήματα (ακούστηκε για 8-9 συμμετοχές).

Η ηλεκτρονική δημοπρασία στο πλαίσιο του e-Auction IX που διενεργήθηκε χτες οδήγησε σε τελική προσφορά κατά 103,3% αυξημένη σε σχέση με την τιμή εκκίνησης, η οποία είχε διαμορφωθεί στα 9,1 εκατ. ευρώ. Πλειοδότης αναδείχθηκε ο κ. Alexander Haditaghi με το τίμημα να διαμορφώνεται στα 18,5 εκατ. ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να συγκληθεί το επόμενο διάστημα για την επικύρωση του αποτελέσματος του e-Auction ΙΧ. 

Σε πρώτη φάση πάντως, η έκταση «κατοχυρώθηκε» στον Καναδοϊρανό επιχειρηματία και μεγαλομέτοχο του ΑΟΚ, ο οποίος προτίθεται κατά τα φαινόμενα να προχωρήσει σε ξενοδοχειακές, τουριστικές επενδύσεις (ενδεχομένως ανέγερση εξοχικών κατοικιών, καταστημάτων εστίασης, κ.α., αν κρίνουμε από τις προβλεπόμενες χρήσεις γης), ενώ άνθρωποι του χώρου σημείωναν ότι γενικότερα φέρεται να έχει σχέδια για το real estate στην περιοχή της Καβάλας.

Το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας αποτελείται από δύο όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα, συνολικής επιφάνειας 149,733 στρέμματα. Το ακίνητο, χωροθετημένο στον απαράμιλλης ομορφιάς κόλπο του Παλαιού, είναι επίπεδο, έχει αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ. και διαθέτει απεριόριστη θέα στον κόλπο της Καβάλας και στα ανατολικά παράλια της νήσου Θάσου.

ΤΑΙΠΕΔ: 18,5 εκατ. ευρώ για τη Νέα Ηρακλείτσα μέσω του e-Auction ΙΧ

Το ακίνητο έχει άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, ενώ ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Ηρακλείτσα με την πόλη της Καβάλας διέρχεται από το δυτικό της όριο. Η απόσταση του από την Καβάλα είναι 14 χλμ., από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας 45 χλμ. και 140 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Τα πλησιέστερα λιμάνια είναι η Καβάλα και η Νέα Πέραμος (2,5 χλμ.).

Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που συνδυάζει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αποτελεί περιοχή παραθεριστικής κατοικίας. Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από την Βόρεια Ελλάδα, τις χώρες της Βαλκανικής και την Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι το 2010 η εταιρεία του Pacific Mortgage Group αναδείχθηκε η 2η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον Καναδά από το Profit Magazine με έσοδα άνω των 55 εκατ. δολαρίων και ρυθμό ανάπτυξης 24,8% μέσα σε μία 5ετία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤΑΙΠΕΔ: 18,5 εκατ. ευρώ για τη Νέα Ηρακλείτσα μέσω του e-Auction ΙΧ