Νέα άνοδος του πληθωρισμού στη Γερμανία - Στο 6% για τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα άνοδος του πληθωρισμού στη Γερμανία - Στο 6% για τον Νοέμβριο
Μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών η άνοδος των τιμών καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σε νέο υψηλό δεκαετιών έφτασε ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5,2% έναντι 4,5% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο στο 5%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στη χώρα από το καλοκαίρι του 1992.

Σε μηνιαίο επίπεδο, εμφανίστηκε αποπληθωρισμός 0,2% έναντι πληθωρισμό 0,5% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αποπληθωρισμό στο 0,4%.

Ο εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωζώνης ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία «σκαρφάλωσε στο 6% έναντι 4,6% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση στο 5,5%.

Σε μηναίο επίπεδο, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός αυξήθηκε 0,3% έναντι ανόδου 0,5% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αποπληθωρισμό 0,2%.

Ανά κλάδους, οι τιμές της ενέργειας κατέγραψαν ετήσια αύξηση 22,1% για τον Νοέμβριο έναντι ετήσιας αύξηση 18,6% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis. Ακολούθησαν τα τρόφιμα, με άνοδο 4,5% έναντι αύξησης 4,4% τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη «χτύπησε ταβάνι» τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider