ΕΚΤ: Οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα πρέπει να δεσμεύονται νομικά στα σχέδια κλιματικής μετάβασης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΤ: Οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα πρέπει να δεσμεύονται νομικά στα σχέδια κλιματικής μετάβασης
H ΕΚΤ ασκεί πιέσεις στις 114 τράπεζες υπό την εποπτεία της, να αναγνωρίσουν τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα πρέπει να δεσμευτούν νομικά προκειμένου να υιοθετήσουν σχέδια που θα προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα μετριάσουν την έκθεσή τους σε κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα τα επόμενα 30 χρόνια, υποστήριξε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φρανκ Έλντερσον.

Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΚΤ ασκεί πιέσεις στις 114 τράπεζες που βρίσκονται υπό την εποπτεία της, να αναγνωρίσουν τους κινδύνους που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή - όπως οι καιρικές συνθήκες και οι νέοι κανόνες που στοχεύουν στον περιορισμό των εκπομπών - μέσω stress tests.

Ο Elderson, Ολλανδός δικηγόρος που εκπροσωπεί την εποπτική επιτροπή της ΕΚΤ στο Διοικητικό Συμβούλιο, ξεκαθάρισε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να είναι υποχρεωμένες και νομικά να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα.

«Μόνο με την επιβολή υποχρεωτικών μεταβατικών σχεδίων μπορούν οι υψηλές προσδοκίες των τραπεζών για τα επόμενα 30 χρόνια να μετατραπούν σε συγκεκριμένες πράξεις», ανέφερε ο Έλντερσον σε εκδήλωση στην Αυστρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider