Πτώση στις ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην ΕΕ το Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση στις ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην ΕΕ το Σεπτέμβριο
Οι νέες ταξινομήσεις -που αντανακλούν τις πωλήσεις- μειώθηκαν 23% σε ετήσια βάση στα 718.598 οχήματα για το μήνα.

Μείωση κατέγραψαν οι ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Σεπτέμβριο, εν μέσω της τρέχουσας έλλειψης ημιαγωγών, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Οι νέες ταξινομήσεις -που αντανακλούν τις πωλήσεις- μειώθηκαν 25% σε ετήσια βάση στα 972.723 οχήματα για το μήνα, καταγράφοντας τον χειρότερο Σεπτέμβρη από το 1995. Οι βασικές αγορές της ΕΕ, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία, σημείωσαν ισχυρές μειώσεις.

Καταγράφοντας τρεις διαδοχικούς μήνες πτώσης, πλέον οι πωλήσεις στην Ευρώπη μειώθηκαν περισσότερους μήνες από ό, τι αυξήθηκαν φέτος.

«H μείωση των πωλήσεων προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την συρρίκνωση στην προσφορά οχημάτων, εξαιτίας της συνεχιζόμενης έλλειψης ημιαγωγών», ανέφερε η ACEA. Εντωμεταξύ, οι νέες ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τους πρώτους εννέα μήνες του έτους αυξήθηκαν κατά 6,6% στα 7,5 εκατομμύρια.

Η Daimler AG κατέγραψε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών τον περασμένο μήνα, με τις παραδόσεις να μειώνονται σχεδόν στο μισό σε σχέση με πέρυσι. Η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της Mercedes-Benz τον Ιούλιο, λέγοντας ότι αναμένεται να κινηθούν στο πλαίσιο του 2020.

Παράλληλα, η Volkswagen AG και η Stellantis NV, οι δύο μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης, παρέδωσαν περίπου 30% λιγότερα οχήματα τον περασμένο μήνα σε σχέση με το περασμένο έτος. Η Renault SA και η BMW σημείωσαν πτώση 24%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider