Διεθνή
11-10-2021 | 16:39

Goldman: Δεν αναμένει αύξηση των επιτοκίων της Fed το επόμενο έτος

Newsroom
Μοιράσου το
Goldman: Δεν αναμένει αύξηση των επιτοκίων της Fed το επόμενο έτος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η βραδύτερη ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ το επόμενο έτος θα είναι λόγος για την Federal Reserve να αναβάλει την αύξηση των επιτοκίων, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Goldman Sachs.

Ενώ η ανακοίνωση του περιορισμού της αγοράς assets, το λεγόμενο tapering, αναμένεται να ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Fed, αυτή η διαδικασία θα πάρει μήνες και τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν έως το 2023, εκτίμησε ο Jan Hatzius μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Αυτό που θα δούμε όσο προχωράμε στο 2022 θα είναι ένα αφήγημα για μια πιο κυκλική οικονομική επιβράδυνση με παράλληλη μείωση του πληθωρισμού», είπε στους Tom Keene και Jonathan Ferro. «Σε αυτό το περιβάλλον δεν νομίζω ότι θα κινηθούν άμεσα προς αύξηση των επτιτοκίων» ενώ η όποια απόφαση θα συζητηθεί στα οικονομικά στοιχεία.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) διατήρησε τα επιτόκια κοντά στο μηδέν τον Σεπτέμβριο και ανέφερε ότι η εκκίνηση του σταδιακού περιορισμού μηνιαίων αγορών ομολόγων αξίας 120 δισ. δολαρίων «μπορεί σύντομα να είναι δικαιολογημένη» εάν η οικονομία εξακολουθήσει να σημειώνει πρόοδο. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.