Ανένδοτη η Γαλλία στις εμπορικές συζητήσεις με τους Βρετανούς - «Απέτυχαν στο Brexit»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανένδοτη η Γαλλία στις εμπορικές συζητήσεις με τους Βρετανούς - «Απέτυχαν στο Brexit»
Νέο «λάδι στη φωτιά» για τη «μάχη» της γαλοπούλας στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Οι Βρετανοί μας χρειάζονται για να πουλήσουν τα προϊόντα τους» τονίζει το Παρίσι.

Την πρόθεση της Γαλλίας να μην υποχωρήσει απέναντι στους Βρετανούς για τα δικαιώματα των αλιέων του Ηνωμένου Βασιλείου έναντι των Γάλλων στις εμπορικές συζητήσεις του Brexit υπογράμμισε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμέντ Μπον.

Μιλώντας στο BFM TV, ο Μπον τόνισε πως « απέτυχαν στο Brexit. Με το να απειλούν εμάς, με το να απειλούν τους ψαράδες μας, δεν θα λύσουν το πρόβλημα για την προμήθεια του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού στο Ηνωμένο Βασίλειο».

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Οι Βρετανοί μας χρειάζονται για να πουλήσουν τα προϊόντα τους» υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως Γάλλοι ψαράδες προειδοποίησαν ότι μπορεί να μπλοκάρουν το λιμάνι του Καλαί και το τούνελ της Μάγχης κατηγορώντας τη Βρετανία ότι έχει περιπλέξει τη διαδικασία της σχετικής αδειοδότησης και δεν εκχωρεί αρκετές άδειες για να βγάζουν τα προς το ζην.

Ήδη στη Βρετανία πολλοί καταναλωτές σπεύδουν λόγω του φόβου ελλείψεων να ψωνίσουν από τώρα για τα Χριστούγεννα από κατεψυγμένες γαλοπούλες μέχρι σνακ για πάρτι, πουτίγκες και σοκολάτες, Αρκετά καταστήματα και παράγοντες της αγοράς τροφίμων έχουν προειδοποιήσει για ελλείψεις και μειωμένες επιλογές για τους καταναλωτές λόγω των αναταράξεων στην παγκόσμια τροφοδοτική αλυσίδα μέσω της ναυσιπλοϊας και ελλείψει οδηγών φορτηγών και αγροτικών χεριών. Η Βρετανία θα παράξει φέτος 20% λιγότερες γαλοπούλες, προβλέπει το Βρετανικό Συμβούλιο Πτηνοτρόφων, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Τελεσίγραφο» στο Λονδίνο για τις άδειες αλιείας από Γάλλους ψαράδες - Απειλούν να αποκλείσουν το Καλαί

gazzetta
gazzetta reader insider insider