Φυσικό αέριο: Η Επίτροπος Ενέργειας παραδέχεται ότι η ΕΕ είναι ανίσχυρη να προσφέρει γρήγορη λύση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φυσικό αέριο: Η Επίτροπος Ενέργειας παραδέχεται ότι η ΕΕ είναι ανίσχυρη να προσφέρει γρήγορη λύση
Οι Βρυξέλλες είναι ανίσχυρες να εμποδίσουν την άνοδο των τιμών φυσικού αερίου που πλήττει τους καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη, παραδέχεται η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον.

Οι Βρυξέλλες είναι ανίσχυρες να εμποδίσουν την άνοδο των τιμών φυσικού αερίου που πλήττει τους καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη, παραδέχεται η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον.

Μιλώντας στους Financial Times, η Σίμσον είπε ότι οι Βρυξέλλες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν προσωρινές λύσεις αλλά θα ενθαρρύνουν τις κυβερνήσεις να προσφέρουν «στοχευμένη» εθνική στήριξη, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των φόρων ενέργειας.

Η Σίμσον απέφυγε επίσης να υποσχεθεί ριζικές ρυθμιστικές αλλαγές στην εσωτερική αγορά ενέργειας του μπλοκ, κάτι στο οποίο κάποια κράτη-μέλη θεωρούν ως αιτία για την επιδείνωση της κρίσης.

«Οι λόγοι πίσω από τις υψηλές τιμές ενέργειας δεν γεννήθηκαν εδώ στην Ευρώπη», είπε η Σίμσον. «Πολλές από τις προστάσεις μας θα αφορούν μακροπρόθεσμες λύσεις», πρόσθεσε, αναφερόμενη σε επιλογές όπως η κοινή προμήθεια φυσικού αερίου στην ΕΕ και οι καλύτερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης που θα λειτουργήσουν ως ασπίδα απέναντι σε περαιτέρω σοκ προσφοράς.

@associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ: Τι «έβγαλε» η συνάντηση των υπουργών Περιβάλλοντος ενόψει του COP26

gazzetta
gazzetta reader insider insider