ADP: Σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων η απασχόληση στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ADP: Σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων η απασχόληση στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο
Πάνω από 560.00 νέες θέσεις εργασίας προστέθηκαν στην αμερικανική οικονομία τον περασμένο μήνα.

Σημαντικά ανώτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών κινήθηκαν τα στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ADP.

Ειδικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκαν σε 568.000 έναντι 340.000 τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 430.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την έκθεση της ADP, τα στοιχεία δείχνουν ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας, παρά την άνοδο των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ.

«Η ανάκαμψη στην αγορά εργασίας συνεχίζεται, παρά την πτώση από τα επίπεδα των 748.000 νέων θέσεων που καταγράφηκε στο β' τρίμηνο του έτους» ανέφερε η επικεφαλής οικονομολόγος της ADP, Νέλα Ρίτσαρτσον.

Στους κλάδους της οικονομίας, ο τομέας των υπηρεσιών πρωταγωνίστησε στη δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς κατέγραψε 466.00 νέες προσλήψεις.

Σημειώνεται πως οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Σεπτέμβριο, που θα γνωστοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider