Αυξήσεις στην ενέργεια: Η ΕΕ εξετάζει τη δημιουργία κοινών αποθεμάτων φυσικού αερίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήσεις στην ενέργεια: Η ΕΕ εξετάζει τη δημιουργία κοινών αποθεμάτων φυσικού αερίου
Η Κομισιόν θα προτείνει μεταρρυθμίσεις στην αγορά του φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του 2021, ανέφερε η αρμόδια Επίτροπος, Κάρντι Σίμσον.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση στις αυξήσεις των τιμών ενέργειας, δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος της Κομισιόν, Κάρντι Σίμσον, προσερχόμενη στη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΕΕ.

Η Εσθονή αξιωματούχος δήλωσε πως το πακέτο μέτρων για την ενεργειακή κρίση που εξετάζει η Κομισιόν περιλαμβάνει μια σειρά ενισχύσεων και μειώσεων φόρων, όπως και το ενδεχόμενο κοινών αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Ένωση.΄

Η κ. Σίμσον ανέφερε ακόμα πως «εξετάζουμε τις προτάσεις των μελών της ΕΕ».

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε δηλώσει πως «οι τιμές της ενέργειας εκτοξεύονται, αλλά οι τιμές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια και είναι σταθερές.

Είναι ξεκάθαρο πως μακροπρόθεσμα είναι σημαντικό να επενδύσουμε στις ΑΠΕ που μας δίνουν σταθερές ενεργειακές τιμές και περισσότερη ανεξαρτησία, καθώς το 90% φυσικού αερίου στην ΕΕ είναι εισαγόμενο» συμπλήρωσε η Γερμανίδα αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στη σύνοδο υπ. Περιβάλλοντος οι προτάσεις Ελλάδας, Ισπανίας και Πολωνίας για κοινή «απάντηση» στην ενεργειακή κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider