Χρ. Σταικούρας: Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 36-72 δόσεων -Μέτρα για τους σεισμόπληκτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρ. Σταικούρας: Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 36-72 δόσεων -Μέτρα για τους σεισμόπληκτους
Μέτρα σήμερα για τους σεισμόπληκτους.

Έως το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την ένταξη των οφειλών της πανδημίας στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων, σημείωσε, μιλώντας στον Ant1, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ακόμη και σήμερα ή αύριο. Περισσότεροι από 800.000 φορολογούμενοι θα μπορέσουν να ρυθμίσουν οφειλές που δημιουργήθηκαν από την αρχή της πανδημίας έως και το τέλος Ιουλίου 2021.

Ξεχωριστά, ο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για τη στήριξη των πολιτών που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό στην Κρήτη. Τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα με εκείνα που ελήφθησαν για τους πυρόπληκτους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε ότι «θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως».

Σχετικά με το θέμα της ακρίβειας, δήλωσε πως «υπάρχει ακρίβεια, δικαιολογημένη», σημειώνοντας ωστόσο ότι «είναι καλύτερη η κατάσταση από την Ευρώπη. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρεις έγκαιρα μέτρα. Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι παροδικό» και πρόσθεσε ότι στην ενέργεια «υπάρχουν ενδείξεις ότι θα είναι παροδικό, αλλά θα κρατήσει περισσότερο».

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας σχολίασε ότι «στην Ελλάδα το ενεργειακό κόστος είναι χαμηλότερο από 17 χώρες της Ευρώπης», ενώ η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για την επιδότηση του ρεύματος και το επίδομα θέρμανσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider