Αντιπρόεδρος Κίνας: Η στήριξη μας στην ιδιωτική πρωτοβουλία δεν έχει αλλάξει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιπρόεδρος Κίνας: Η στήριξη μας στην ιδιωτική πρωτοβουλία δεν έχει αλλάξει
Η πολιτική που ακολουθεί η κινεζική κυβέρνηση προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στο παρόν ούτε στο μέλλον, διαβεβαίωσε ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιού Χε.

Η πολιτική που ακολουθεί η κινεζική κυβέρνηση προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στο παρόν ούτε στο μέλλον, διαβεβαίωσε ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε, μιλώντας την Δευτέρα σε φόρουμ για την ψηφιακή οικονομία στην βόρεια επαρχία Χεμπέι.

«Οι κατευθυντήριες γραμμές και συνολικά η πολιτική μας για την στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας δεν έχει μεταβληθεί. Και δε θα αλλάξει ούτε στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ασιατικής χώρας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

Υπενθυμίζεται πως η ιδιωτική οικονομία συνεισφέρει περισσότερο από το 60% του κινεζικού ΑΕΠ, ποσοστό άνω του 50% στα φορολογικά έσοδα και περίπου στο 80% της απασχόλησης στις αστικές περιοχές.

Οι διαβεβαιώσεις του Λιου Χε έρχονται μία χρονική περίοδο που η κυβέρνηση της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη έχει εξαγγείλει μία σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές στις επιχειρήσεις, με στόχο την μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων και του χάσματος που παρατηρείται μεταξύ μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού αναφορικά με το επίπεδο διαβίωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider