Alibaba: Επενδύσεις 15,5 δισ. δολαρίων για μείωση των ανισοτήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alibaba: Επενδύσεις 15,5 δισ. δολαρίων για μείωση των ανισοτήτων
Οι επενδύσεις θα γίνουν μέχρι το 2025 στα πλαίσια του προγράμματος κοινής ωφέλειας που εξαγγέλθηκε από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ.

Επενδύσεις ύψους 15,5 δισ. δολαρίων μέχρι το 2025 στα πλαίσια προγράμματος για τη μείωση των ανισοτήτων που εξαγγέλθηκε από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ εξήγγειλε ο επιχειρηματικός κολοσσός Alibaba, συντασσόμενος με αυτόν τον τρόπο με αρκετούς ακόμα κινεζικούς επιχειρηματικούς ομίλους που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης της χώρας.

Με αυτόν τον τρόπο, οι κινεζικές αρχές καλούν τις επιχειρήσεις να συμβάλλουν με τα μέσα που διαθέτουν στη μείωση των ανισοτήτων που παρατηρούνται στη δεύτερη μεγαλύτερη οιι9κονομία του πλανήτη.

Ήδη, δύο από τις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες, οι Tencent Holdings και Geely Automobile εξέφρασαν την έμπρακτη στήριξή τους προς τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Zhejiang News, που απηχεί τις θέσεις της κινεζικής κυβέρνησης, τα κεφάλαια που θα προέλθουν από την Alibaba θα κατευθυνθούν υπό τη μορφή επιδοτήσεων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ κεφάλαια θα δεσμευθούν και για την ασφαλιστική κάλυψη εργαζομένων πρώτης γραμμής όπως οι διανομείς και οι οδηγοί.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το κινεζικό μέσο ενημέρωσης, η Alibaba θα δημιουργήσει και ένα ταμείο ύψους 3 δισ. δολαρίων με στόχο την ενδυνάμωση και ενίσχυση των πολιτικών της κυβέρνησης με στόχο την ελαχιστοποίηση των ανισοτήτων.

Υπενθυμίζεται πως ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στο στόχαστρο των κινεζικών αρχών για μία σειρά ζητημάτων, όπως οι μονοπωλιακές πρακτικές και τα δικαιώματα των καταναλωτών, ενώ μόλις τον Απρίλιο δέχθηκε πρόστιμο 2,75 δισ. δολαρίων σε σχέση με τις παραβιάσεις της νομοθεσίας για μονοπωλιακές πρακτικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider