Υπέρ του tapering η George της Fed: «Καλύτερα νωρίτερα, παρά αργότερα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπέρ του tapering η George της Fed: «Καλύτερα νωρίτερα, παρά αργότερα»
«Η άποψή μου είναι ότι έχουμε σημειώσει ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο και μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε» για την επιβράδυνση στις αγορές ομολόγων, τόνισε.

Υπέρ της συζήτησης για το tapering «νωρίτερα παρά αργότερα» τάσσεται η πρόεδρος της Fed του Κάνσας, Esther George, σημειώνοντας ότι η αμερικανική οικονομία έχει φθάσει στο κατάλληλο σημείο «ουσιαστικής» προόδου που απαιτείται.

«Η άποψή μου είναι ότι έχουμε σημειώσει ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο και μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε» για την επιβράδυνση στις αγορές ομολόγων, που αγγίζουν τα 120 δισ. δολάρια σε μηνιαία βάση, ανέφερε σε συνέντευξή της στο CNBC.

Παραδέχτηκε πως η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί παράγοντα κινδύνου για το outlook της οικονομίας, ωστόσο διατηρεί την άποψη ότι η οικονομία έχει κάνει πρόοδο στην αγορά εργασίας και φτάνει τον στόχο του 2% του πληθωρισμού.

«Όταν κάποιος κοιτά την ανάπτυξη των θέσεων εργασίας που είδαμε τον προηγούμενο μήνα και κοιτάει και το επίπεδο του πληθωρισμού αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι θα εκτιμούσε πως το επίπεδο διευκόλυνσης που παρέχουμε αυτή τη στιγμή μάλλον δεν χρειάζεται», τόνισε η ίδια.

Η Fed θα συνεδριάσει ξανά στις 21-22 Σεπτεμβρίου και θα αποφασίσει πότε θα αρχίσει το tapering, πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η πρόεδρος της Fed του Κάνσας δεν έχει δικαίωμα ψήφου για τη νομισματική πολιτική φέτος, αλλά θα έχει το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider