Fed: Αυξάνονται οι υποστηρικτές του tapering τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fed: Αυξάνονται οι υποστηρικτές του tapering τον Σεπτέμβριο
Oι εξελίξεις στον πολιτικό χώρο με φόντο τα μη αναμενόμενα οικονομικά δεδομένα, έχουν ανοίξει την «πόρτα» για την Federal Reserve να ανακοινώσει το Σεπτέμβριο.

Αλλάζει το «κλίμα» για το tapering, καθώς όλο και περισσότεροι εντός της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο μιας ανακοίνωσης το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το CNBC, οι εξελίξεις στον πολιτικό χώρο με φόντο τα μη αναμενόμενα οικονομικά δεδομένα, έχουν ανοίξει την «πόρτα» για την Federal Reserve να ανακοινώσει το Σεπτέμβριο, μία απόφαση για το tapering, δηλαδή την σταδιακή απόσυρση του προγράμματος αγοράς ομολόγων αξίας 120 δισ. δολαρίων τον μήνα, ένα γεγονός που απασχολεί τις αγορές εδώ και πολύ καιρό.

Τόσο ο διοικητής της Fed, Christopher Waller, όσοι και οι πρόεδροι της Fed, Eric Rosengren, Robert Kaplan και Jim Bullard έχουν ταχθεί δημοσίως για ένα tapering τον ερχόμενο μήνα. Βέβαια, δεν αποκλείεται η Fed να καθυστερήσει την απόφαση μέχρι τον Νοέμβριο, αν τα δεδομένα για την ανεργία του Αυγούστου είναι «αδύναμα», αν η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού προκαλέει νέο κύμα κρουσμάτων ή ανάλογα με τις επόμενες κινήσεις στα δεδομένα του πληθωρισμού. Όμως, τα καλύτερα από τα αναμενόμενα δεδομέα του πληθωρισμού που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, και οι προβλέψεις πως θα μπορούσε να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα μπαίνοντας στο 2022, στηρίζουν όσους «βλέπουν» tapering νωρίτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider