BBG: Μέχρι τον Σεπτέμβριο σταθερό το PEPP της ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BBG: Μέχρι τον Σεπτέμβριο σταθερό το PEPP της ΕΚΤ
Βεβαιότητα της πλειονότητας των οικονομολόγων πως το πρόγραμμα των συνολικά 1,85 τρισ. ευρώ θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2022.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων για την κρίση του κορονοϊού (PEPP) μέχρι και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Bloomberg με τη συμμετοχή οικονομολόγων.

Το ύψος του προγράμματος (20 δισ. ευρώ ανά μήνα) πρόκειται να παραμείνει ως έχει καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, παρά τις απόψεις στελεχών της ευρωτράπεζας για περιορισμό του ύψους του PEPP άμεσα και βασικό λόγος για την παράταση, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, είναι η αβεβαιότητα που προκαλούν στην ανάκαμψη της οικονομία της Ευρωζώνης οι περιορισμοί για την ανάσχεση του κορονοϊού.

Ακόμα, από την έρευνα προκύπτει η βεβαιότητα της πλειονότητας των οικονομολόγων για το ότι το πρόγραμμα των συνολικά 1,85 τρισ. ευρώ θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2022, όπως έχει ανακοινωθεί ως στόχος της ΕΚΤ.

Σημειώνεται πως την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, απ' όπου αναμένονται περισσότερα στοιχεία για τους στόχους της ευρωτράπεζας σχετικά με το PEPP και τις προβλέψεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider