Η Γερμανία θέλει οικονομική συμμαχία για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία θέλει οικονομική συμμαχία για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα
Τα μέτρα για την προστασία του κλίματος θα έχουν επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της Γερμανίας και της ΕΕ, είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Την ανάγκη δημιουργίας μιας διεθνής συμμαχίας για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, από την Πορτογαλία το Σάββάτο.

Μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αντόνιο Κόστα, στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του στη χώρα για το Eurogroup και το Ecofin, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σχηματίσει ένα «κλιματικό κλαμπ», με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και πιθανά η Κίνα ώστε να αποφευχθούν εμπορικές εντάσεις για μέρα που θα καταστήσουν την παγκόσμια οικονομία περισσότερο «πράσινη».

Ο Σολτς είπε πως τα μέτρα για την προστασία του κλίματος θα έχουν επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της Γερμανίας και της ΕΕ.

«Πρέπει να είμαστε σε συνεννόηση για το πως οι πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος δεν θα μας βάλουν σε διαδικασία να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον» σημείωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Covid-19, Ρωσία και κλιματική αλλαγή στην ατζέντα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής

gazzetta
gazzetta reader insider insider