Ελλάδα
18-05-2021 | 19:27

Γ. Πλακιωτάκης: Aνάγκη ομαλής διεξαγωγής των διαγωνιστικών διαδικασιών και των 10 λιμανιών

Newsroom
Μοιράσου το
Γ. Πλακιωτάκης: Aνάγκη ομαλής διεξαγωγής των διαγωνιστικών διαδικασιών και των 10 λιμανιών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Συνεδρίασε για πρώτη φορά από την σύστασή της μέσω τηλεδιάσκεψης, η Κυβερνητική Επιτροπή Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Λιμένων, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

Τις εργασίες της Επιτροπής χαιρέτησε ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ομαλής διεξαγωγής των διαγωνιστικών διαδικασιών και των 10 περιφερειακών λιμένων, εστιάζοντας ωστόσο στους τέσσερις πρώτους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου καθώς και του εμπορικού τμήματος του λιμένα Καβάλας.

Ο κ. Πλακιωτάκης, εξάλλου, υπογράμμισε το εντονότατο επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο -όπως τόνισε- «επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας».

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν οριζόντια όλους τους περιφερειακούς λιμένες και επικεντρώθηκε σε κάποια από αυτά, κυρίως για τους λιμένες της Ηγουμενίτσας και του Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σχεδιασμός αναγκαίων ενεργειών και συντάχθηκαν σχετικά χρονοδιαγράμματα.

Στις εργασίες της Επιτροπής εκτός από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ε. Κυριαζόπουλο συμμετέχουν οι Χ. Τριαντόπουλος, γγ Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, η Α. Καλύβα, γγ Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, ο Ο. Καβαλάκης, γγ Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο Ε. Μπακογιάννης, γγ Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Μ. Σταυριανουδάκης, γγ Εσωτερικών & Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών, ο Α. Κοντογιώργης, γγ Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης, καθώς και εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.