Αλέξης Πατέλης: Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλέξης Πατέλης: Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα
Τις μεγάλες ευκαιρίες οι οποίες ανοίγονται στο επενδυτικό πεδίο, αλλά και το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει περιέγραψε ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης μιλώντας στο συνέδριο  Delphi Economic Forum.

Τις μεγάλες ευκαιρίες οι οποίες ανοίγονται στο επενδυτικό πεδίο, αλλά και το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει περιέγραψε ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης μιλώντας στο συνέδριο Delphi Economic Forum. Ανέδειξε επίσης τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως επενδυτικός προορισμός, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες δίνει προτεραιότητα η κυβέρνηση.

Στις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη προχωρήσει περιλαμβάνονται, όπως είπε ο κ. Πατέλης, η διευκόλυνση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, η εταιρική διακυβέρνηση, το νέο πτωχευτικό Πλαίσιο, η ψηφιοποίηση και το νέο εργασιακό που σήμερα ανακοινώθηκε. Επίσης αναφέρθηκε στις 58 μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει το Σχέδιο Ανάκαμψης.

Μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές και να δώσει φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις και έλευση ξένων κεφαλαίων, αλλά και να μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές επισήμανε ο κ. Πατέλης. Όλες αυτές οι κινήσεις που έχουν γίνει για ένα πιο ευνοϊκό επενδυτικό και φορολογικό περιβάλλον είναι πολύ σημαντικές για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων όχι μόνο επιχειρηματικών αλλά και ιδιωτών.

Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα ο κ. Πατέλης επισήμανε ότι υπάρχουν από το παρελθόν εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αναφέρθηκε στο ρόλο του σχεδίου Ηρακλής, στο νέο πτωχευτικό, στην ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης και σε άλλες κινήσεις. «Και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι εντός του στόχου της μείωσης σε μονοψήφιο επίπεδο του ύψους του υπολοίπου των κόκκινων δανείων» επισήμανε.

Στο πεδίο των ξένων επενδύσεων ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος. Αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον για την Ελλάδα. Περιέγραψε το ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης, της μείωσης του κόστους δανεισμού, του καλύτερου φορολογικού και ασφαλιστικού πλαισίου, των μεταρρυθμίσεων και άλλων παραγόντων.

Υπάρχει πολύ έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, αυτή είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για επενδύσεις στην Ελλάδα, κατέληξε στην τοποθέτησή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider