Ελλάδα
08-04-2021 | 17:47

Τσακλόγλου: Η Ελλάδα θα τα πάει πολύ καλύτερα απ' ότι αναμένεται

Newsroom
Μοιράσου το
Τσακλόγλου: Η Ελλάδα θα τα πάει πολύ καλύτερα απ' ότι αναμένεται
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στον «πάτο» της ευρωπαϊκής κατάταξης σε ότι αφορά την υλοποίηση επενδύσεων και δομικών μεταρρυθμίσεων βρίσκεται η Ελλάδα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου, στο πλαίσιο της ομιλίας του σε πάνελ συνεδρίου του Economist.

«Στην χώρα μας για πολλά χρόνια έχουν σταματήσει οι δομικές μεταρρυθμίσεις και αυτός είναι ένας παράγοντας που μας οδήγησε στην κρίση της τελευταίας δεκαετίας» είπε ο κ. Τσακλόγλου, προαναγέλλοντας πως στο επόμενο διάστημα «έρχονται» δύο κορυφαίες μεταρρυθμίσεις στον τομέα του, που αφορούν το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και την αλλαγή στην επικουρική ασφάλιση.

Ο υφυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας, τονίζοντας πως θα τα πάει πολύ καλύτερα από ότι αναμένουν οι περισσότεροι, με την συμβολή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης σε νευραλγικούς τομείς.

Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, αναγνώρισε πως πολλές επιχειρήσεις είδαν τα οικονομικά τους να επιδεινώνονται την περίοδο της πανδημίας, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Τέλος, υπογράμμισε πως η παραμονή της χώρα μας υπό την «ομπρέλα» της ΕΚΤ είχε πολλά οφέλη να της προσφέρει.

Στο πάνελ συμμετείχε και ο καθηγητής και πρώην υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος χαρακτήρισε την τρέχουσα συγκυρία ως μια περίοδο απρόβλεπτων πιέσεων αλλά και αξιοποίησης ευκαιριών. «Οι πόροι που θα εισρεύσουν στη χώρα μας θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε πιο δραστικά τις συνέπειες αυτές», υποστήριξε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης της μεταρρύθμισης στον εκπαιδευτικό τομέα, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα συμβάλει στην άμβλυνση των ανισοτήτων στην αγορά εργασίας, αφού θα εξασφάλιζε στους απόφοιτους απολαβές που αντιστοιχούν στα προσόντα τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.