Bloomberg: Για ΑΜΚ €1 δισ. ετοιμάζεται η Τρ. Πειραιώς τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Bloomberg: Για ΑΜΚ €1 δισ. ετοιμάζεται η Τρ. Πειραιώς τον Μάρτιο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ετοιμάζεται η Τράπεζα Πειραιώς τον επόμενο μήνα, που θα μειώσει το μερίδιο του δημοσίου στην τράπεζα και αντανακλά ένα βήμα προς την ομαλοποίηση.

Ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο ελέγχει μερίδιο 61,3%, δήλωσε σε συνέντευξη στο Bloomberg, ότι η Πειραιώς θα εκδώσει ένα ενημερωτικό δελτίο αυτόν τον μήνα και θα αντλήσει κεφάλαια από την αγορά εντός του πρώτου τριμήνου.

Ξεχωριστά, ανώνυμες πηγές με γνώση του ζητήματος, ανέφεραν ότι η τράπεζα θα επιδιώξει να αντλήσει έως και 1 δισ. ευρώ.

"Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το είδος της ΑΜΚ - εάν θα είναι μία διαδικασία εξ ολοκλήρου μέσω αγοράς ή με έκδοση δικαιωμάτων", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ, Martin Czurda. Το Ταμείο θα ήθελε να δει το μερίδιό του να υποχωρεί κάτω από το όριο του 30%, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση της αγοράς, πρόσθεσε.

Ο Czurda είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε αλλαγές στον νόμο του ΤΧΣ, προκειμένου το Ταμείο να μπορέσει να συμμετάσχει σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό είναι ένα μέτρο που θα επιτρέψει στο Ταμείο να μπορεί να υποστηρίξει την ΑΜΚ εάν χρειαστεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών είναι το μέγεθος των κόκκινων δανείων, σύμφωνα με τον Czurda. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η συνολική αξία των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανερχόταν στα 58,7 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 35,8% επί του συνόλου των δανείων.

"Θέλουμε να δούμε το ποσοστό των NPLs στις τέσσερις συστημικές τράπεζες να υποχωρεί κάτω από το 10% έως τα τέλη του 2021", δήλωσε ο Czurda.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιοι θα λάβουν «ραβασάκια» με φόρους από το… παρελθόν

Θα προπληρώσει αν βγει στις αγορές - Η διπλή επιτυχία της ΓΕΚ - Η ΑΜΚ της Trastor

Ο «τελικός» της πρώτης κάλπης για τη ΝΔ - Η παραίτηση με «σαμαρικό άρωμα» - Τα 1.076 νέα λεωφορεία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider