Πτωτικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Πτωτικά κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τετάρτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τραπεζικούς τίτλους να δέχονται σφυροκόπημα και τις τιμές τους να «προσαρμόζονται» στις τιμές διάθεσης των αυξήσεων κεφαλαίου.

Η σημαντική υπερκάλυψη των βιβλίων προσφορών των Alpha Bank και Eurobank και η επακόλουθη κάλυψη για τις Εθνική και Πειραιώς αν και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στα πιστωτικά ιδρύματα, δεν είναι ικανή να φρενάρει τις ρευστοποιήσεις.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών στο άνοιγμα της συνεδρίασης σημειώνει απώλειες 7,76%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει η μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς (-19,44%) και ακολουθούν η Alpha Bank (-17,19%), η Eurobank (-16,67%) και η Εθνική Τράπεζα (-10,82%).

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών είναι στις 657 μονάδες και καταγράφει πτώση 0,13%. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 8 είναι ανοδικές, 13 πτωτικές και 7 αμετάβλητες. Η αξία των συναλλαγών ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ.

Δεδομένης της κατάστασης στις τράπεζες, παρατηρείται επανενεργοποίηση αγοραστών σε blue chips. Η μετοχή του ΟΠΑΠ σημειώνει άνοδο 0,15% στα 6,8 ευρώ, η μετοχή του Τιτάνα διαπραγματεύεται στα 18,9 ευρώ και ο τίτλος των ΕΛΠΕ διαπραγματεύεται στα 4,88 ευρώ.

Μικρή στήριξη στην επενδυτική ψυχολογία προσφέρει η αποκλιμάκωση της απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου σε νέα χαμηλότερα επίπεδα. Συγκεκριμένα διαπραγματεύεται στο 7,1%, έναντι απόδοσης 7,6% μια εβδομάδα πριν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider