Γεωργιάδης: Τι θα γίνει με κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Τι θα γίνει με κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών

Η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των καταστημάτων περιποίησης άκρων συμπεριλαμβάνονται σε ένα από τα σενάρια τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, όπως δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ωστόσο παρέπεμψε στην απόφαση που θα λάβουν οι ειδικοί.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε πάντως ότι όπου τηρήθηκαν οι κανόνες στα συγκεκριμένα καταστήματα το προηγούμενο διάστημα, δεν υπήρξε, βάσει της ιχνηλάτησης, σημαντικός αριθμός κρουσμάτων.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων η οποία θα κάνει και τη σχετική εισήγηση προς την κυβέρνηση για το άνοιγμα της αγοράς ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10 το πρωί, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος όπως είπε θα παρίσταται στη συνεδρίαση.

«Εμείς ως υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε εκπονήσει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο με πολύ συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι εφόσον τηρηθούν, πιστεύουμε ότι θα επιτρέψουν αφενός να λειτουργήσει η αγορά και αφετέρου το ρίσκο για μία επιδημιολογική έκρηξη να είναι μικρό, εφόσον τηρούνται τα μέτρα» τόνισε ο υπουργός σχετικά με την επαναλειτουργία των καταστημάτων.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης τα καταστήματα που πωλούν εποχικά προϊόντα, τα οποία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην περίοδο των εκπτώσεων, δηλαδή ένδυση, υπόδηση, κόσμημα, χαλιά, κουβέρτες τα οποία πρέπει να πουληθούν τώρα καθώς δεν αλλιώς οι έμποροι δεν θα μπορέσουν να τα διαθέσουν στην αγορά άλλη περίοδο και ουσιαστικά θα καταστραφούν. Σε ότι αφορά τα ΚΤΕΟ, είπε ότι και αυτά αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητες για άνοιγμα.

Τόνισε τέλος ότι το σχέδιο προβλέπει έναν τρόπο ελέγχου της ροής της κυκλοφορίας. Τα μαγαζιά δεν θα ανοίξουν για να πάμε βόλτα, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σενάριο για γεωγραφικούς περιορισμούς μεταξύ δήμων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider