Ντομπρόβσκις: Νωρίς να γίνονται σχέδια για φορολογικές μειώσεις στην Ελλάδα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντομπρόβσκις: Νωρίς να γίνονται σχέδια για φορολογικές μειώσεις στην Ελλάδα
«Η Ελλάδα θα μπορεί να χρηματοδοτήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι μέρος της ενισχυμένης εποπτείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης», δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Διπλό μήνυμα πως, τα δάνεια και οι επιχορηγήσεις που θα λάβει η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει να κατευθυνθούν για τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις και πως δεν θα πρέπει να γίνονται σχέδια για φορολογικές μειώσεις πριν αποκρυσταλλωθεί η τρέχουσα κατάσταση, έστειλε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση του Economist με θέμα «Ευρωζώνη: Αναζητώντας το «εμβόλιο» για τον κορονοϊό».

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις είπε πως ο Κοινοτικός Προϋπολογισμός την επομένη επταετία θα είναι ενισχυμένος και αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ τόνισε πως η Ελλάδα θα λάβει 22,6 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις και 9,4 δισ. ευρώ σε δάνεια από τις εν λόγω πηγές χρηματοδότησης.

«Η Ελλάδα θα μπορεί να χρηματοδοτήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι μέρος της ενισχυμένης εποπτείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης», είπε ο Επίτροπος.

Αναφερόμενος δε στα σενάρια για φορολογικές μειώσεις είπε πως «δεν πρέπει να προτρέχουμε» και πως είναι νωρίς να μιλούμε και σχολιάζουμε στοιχεία που δεν είναι μέρος της διαδικασίας ανάκαμψης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider