Σκυλακάκης: Επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη ακόμα και στο τέλος του έτους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκυλακάκης: Επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη ακόμα και στο τέλος του έτους
Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική, θα εξαρτηθούν πολλά και από την απόδοση της σταδιακής επαναλειτουργία κλάδων της αγοράς, όπως ο τουρισμός και η εστίαση.

«Η αβεβαιότητα είναι πολύ μεγάλη, αλλά η ανθρώπινη φύση, που είναι αισιόδοξη, δίνει καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που προβλέπονται», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, εκτιμώντας πως δεν αποκλείεται επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ανάπτυξη ακόμη και στο τέλος του 2020.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική, θα εξαρτηθούν πολλά και από την απόδοση της σταδιακής επαναλειτουργία κλάδων της αγοράς, όπως ο τουρισμός και η εστίαση.

Στο 19,9% θα σκαρφαλώσει η ανεργία

Σύμφωνα με το ant1news.gr, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου είναι πως η ανεργία θα σκαρφαλώσει ξανά, σε ποσοστό 19,9%.

Όπως επεσήμανε, καθώς η χώρα αλλάζει στάδια, «δεν προβλέπεται επανάληψη του επιδόματος των 800 ή των 534 ευρώ, μετά τον Μάιο, αλλά η στόχευση θα είναι στο εξής η επιδότηση των θέσεων εργασίας».

Ακόμη, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι γίνονται όλα τα απαραίτητα βήματα για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων από το πρόγραμμα SURE της Κομισιόν, εκτιμώντας ότι δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του.

«Τα χρήματα του recovery fund θα έρθουν προς το τέλος του χρόνου και θα είναι διαθέσιμα το 2021, ενδιαμέσως θα έχουμε τα χρήματα του SURE και της ΕΚΤ και μέχρι να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, το 2021 ή στο τέλος του 2020, θα πρέπει να δούμε πως τα αξιοποιούμε για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις και κυρίως την κοινωνία όρθια», κατέληξε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider