Υπηρεσίες 5G από 18 δολάρια το μήνα παρουσίαζει η Κίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπηρεσίες 5G από 18 δολάρια το μήνα παρουσίαζει η Κίνα
Παρουσιάστηκαν τα πρώτα οικονομικά πακέτα προσφοράς υπηρεσιών 5G, με τιμές που ξεκινούν από τα 18 δολάρια το μήνα.

Τα προγράμματα των υπηρεσιών τους για την τεχνολογία 5G παρουσίασαν οι τρεις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, με δεκάδες χρήστες στην Κίνα να κάνουν ουρές, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για τις εταιρείες China Mobile, China Unicom και China Telecom, οι οποίες ανακοίνωσαν ταυτόχρονα τα μηνιαία προγράμματά τους για τις υπηρεσίες 5G. Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από 128 γουάν, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 18 δολάρια, μέχρι και 599 γουάν, δηλαδή περίπου 85 δολάρια, για πακέτα που περιλαμβάνουν 300 GB δεδομένα και περί τα 3.000 λεπτά ομιλίας.

Οι χρήστες της νέας τεχνολογίας θα έχουν την δυνατότητα να συνδέονται γρηγορότερα, ενώ θα μπορούν να κατεβάζουν δεδομένα με χαμηλότερο οικονομικό κόστος.

Την ίδια ώρα όμως ο εμπορικός και... τεχνολογικός πόλεμος μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ συνεχίζεται, με την Ουάσιγκτον να καλεί τις χώρες της ΕΕ και της Αυστραλίας να μην εμπιστευθούν κινεζικές εταιρείας για το δίκτυο 5G.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει δηλώσει σχετικά πως «ο αγώνας για το 5G έχει ξεκινήσει και πρέπει να κερδίσει η Αμερική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider