Τριπλασιάστηκαν τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα στο Μανχάταν – Έφτασαν τις 16.000

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τριπλασιάστηκαν τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα στο Μανχάταν – Έφτασαν τις 16.000
Το ιστορικό Μανχάταν έχει γεμίσει με… άδεια διαμερίσματα, γεγονός που ρίχνει αναπόφευκτα και τις τιμές των ενοικίων.

Στα… αζήτητα φαίνεται πως μένουν ολοένα και περισσότερα διαμερίσματα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία των γνωστών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του real estate, Douglas Elliman και Miller Samuel, πλέον τα άδεια, ξενοίκιαστα διαμερίσματα στο Μανχάταν φτάνουν τις 16.000!

Ειδικότερα, για τον μήνα Σεπτέμβριο, ο αριθμός των προς ενοικίαση διαμερισμάτων στο Μανχάταν αυξήθηκε στα 15.963, αγγίζοντας τριπλάσια επίπεδα σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα δεν ξεπερνούσαν τις 5.299 και πλέον, 12 μήνες μετά, φτάνουν σχεδόν τις 16.000.

Το ιστορικό Μανχάταν, το σημαντικότερο από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα της Νέας Υόρκης, έχει γεμίσει με… άδεια διαμερίσματα, γεγονός που ρίχνει αναπόφευκτα και τις τιμές των ενοικίων. Πλέον η μέση τιμή ενοικίασης ενός πολυτελούς ακινήτου στην περιοχή κυμαίνεται στις 3.036 δολάρια, καταγράφοντας μια πτώση της τάξης του 11%.

Τι κρύβει η επόμενη ημέρα για τη Νέα Υόρκη;

Το μεγάλο ερώτημα για τη Νέα Υόρκη είναι πλέον ένα. Αντιμέτωπη με τη μείωση του πληθυσμού της, την αύξηση της εγκληματικότητας και την εκτόξευση της ανεργίας, η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι σε θέση να φέρει… πίσω τους ενοίκους της;

«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο», σχολιάζει, μιλώντας στο CNBC, ο Steven James, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Douglas Elliman.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το μέσο ενοίκιο για ένα διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο στο Μανχάταν τον Σεπτέμβριο διαμορφωνόταν στις 3.307 δολάρια, ενώ τα ενοίκια για ένα διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια έφταναν τις 4.817 δολάρια. Κατά 14% έχουν μειωθεί και τα ενοίκια για τα studios.

Σύμφωνα με το CNBC, όσο περισσότερα ακίνητα μένουν στα αζήτητα και όσο πέφτουν τα ενοίκια, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο οικονομικός «πόνος». Μάλιστα, είναι θέμα χρόνου να τον βιώσουν και οι τράπεζες, αλλά και οι μηχανισμοί που διαχειρίζονται τα φορολογικά έσοδα από την ακίνητη περιουσία στη Νέα Υόρκη.

«Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις θα είναι δύσκολες….», παραδέχεται ο Steven James.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider