Θερμό καλοκαίρι για εταιρικά ομόλογα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θερμό καλοκαίρι για εταιρικά ομόλογα
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι αλλάζει στην αγορά και τι σκέφτονται εταιρείες και ομολογιούχοι

Ιδιαίτερα «θερμό» αναμένεται όπως μου λένε το καλοκαίρι στην αγορά των εταιρικών ομολόγων, τόσο λόγω των νέων εκδόσεων όσο και εκείνων που αποπληρώνονται πρόωρα ή δίνουν κουπόνι.

Όπως μου λένε, η απόφαση της Sunlight να αποπληρώσει πρόωρα το ομόλογό της στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να δημιουργήσει ένα «πλεόνασμα ρευστότητας» στην αγορά. Αν σε αυτό προστεθούν και τα κουπόνια που πληρώνονται την ίδια περίοδο, όπως αυτό της Μυτιληναίος, τότε είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε ομολογιούχους με «ζεστό χρήμα» που θα ψάχνουν αποδόσεις.

Και επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις το κενό καλύπτεται άνετα, όπως μαθαίνω ετοιμάζονται εκδόσεις μέσα στο καλοκαίρι που θα προσφέρουν υψηλές αποδόσεις με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η πρώτη θα είναι από την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, η οποία μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να βγει στις αγορές με ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ. Ήταν ένα σχέδιο σχεδόν έτοιμο πριν τον κορονοϊό και τώρα η διοίκηση της εταιρείας παρακολουθεί από κοντά τις αγορές και είναι έτοιμη να πατήσει το κουμπί. Κινητικότητα υπάρχει όπως μαθαίνω και στο μέτωπο της Lamda Development, καθώς οι εξελίξεις από το ΣτΕ έχουν βάλει στις ράγες το project του Ελληνικού.

Το σίγουρο είναι ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα έχουμε εξελίξεις και μάλιστα σύντομα.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider