Τι σχέση έχουν τα απόνερα της Παλλήνης με το διαγωνισμό του ΟΛΘ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι σχέση έχουν τα απόνερα της Παλλήνης με το διαγωνισμό του ΟΛΘ
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι συνέβη μεταξύ του ΑΚΤΩΡ και της ΤΕΚΑΛ.

Μια ιστορία που θυμίζει λίγο το φαινόμενο της πεταλούδας διαδραματίζεται όπως μαθαίνω στον κατασκευαστικό κλάδο, αλλάζοντας τα δεδομένα για τo διαγωνισμό του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ.

Όπως μου λένε λοιπόν, η ιστορία ξεκινάει περίπου το 2018 όταν και «έτρεχε» διαγωνισμός της τάξης των 58 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στην Παλλήνη. Στο διαγωνισμό αυτό λοιπόν είχαν κατέβει τότε τόσο η ΑΚΤΩΡ όσο και η ΤΕΚΑΛ, σε διαφορετικά όμως σχήματα, με τη δεύτερη σε κοινοπραξία με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Μειοδότης στο διαγωνισμό τότε είχε αναδειχθεί η ΑΚΤΩΡ, με το σχήμα ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΤΕΚΑΛ να έρχεται δεύτερο και το σχήμα Κωνσταντινίδης-ΤΕΧΝΕΡΓΑ τρίτο. Αμέσως μετά όμως έσκασε η εμπλοκή που δημιούργησε η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου από την οποία ξεκίνησε ντόμινο προσφυγών και μήνες μετά η ΕΥΔΑΠ τελικά απέκλεισε την ΑΚΤΩΡ, αναδεικνύοντας μειοδότη τον αμέσως επόμενο στη σειρά, το σχήμα ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΤΕΚΑΛ.

Μέχρι εδώ όλα καλά, όπως μου εξηγούν. Ουδέν μεμπτό, περασμένα ξεχασμένα για τις εταιρείες και πάμε παρακάτω.

Το σήμερα

Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα, με το διαγωνισμό για την 6η προβλήτα του ΟΛΘ να «τρέχει» κανονικά. Σε αυτό το διαγωνισμό λοιπόν, στα επτά σχήματα που «κατεβαίνουν» συμπεριλαμβάνεται και η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΚΑΛ. Φαινόμενο αρκετά συχνό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις κατασκευαστικές που είναι απέναντι στον έναν διαγωνισμό συνεργάζονται για κάποιον άλλο. Σημειωτέον επίσης ότι στο διαγωνισμό του ΟΛΘ συμμετέχει και η ΙΝΤΡΑΚΑΤ σε κοινοπραξία με τις VITTADELLO – SALES.

Καθώς λοιπόν έτρεχε η διαδικασία του διαγωνισμού του ΟΛΘ, η ΤΕΚΑΛ κατέθεσε υπόμνημα για το διαγωνισμό των λυμάτων της Παλλήνης, εναντίον της ΑΚΤΩΡ, δηλαδή του νυν συνεταίρου της για τον ΟΛΘ! Και αυτό ενώ στην Παλλήνη είχε «κατέβει» μαζί με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, την οποία έχει «απέναντι» στον τωρινό διαγωνισμό.

Όπως μου λένε, μόλις στην ΑΚΤΩΡ το πληροφορήθηκαν αυτό έγινε ένας μικρός χαμός καθώς διερρήχθη η όποια σχέση εμπιστοσύνης απέναντι στην ΤΕΚΑΛ, αφού θεωρήθηκε ότι έριχνε πισώπλατη μαχαιριά και μάλιστα για ένα ζήτημα που ήδη είχε λήξει και όπου η ΑΚΤΩΡ ήδη είχε χάσει. Έτσι, η ΑΚΤΩΡ, που ήταν και επικεφαλής στη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό για τον ΟΛΘ «πάγωσε» τα πάντα, με αποτέλεσμα η κοινοπραξία να μην συμμετάσχει καν στην επόμενη φάση. Και βέβαια, οι σχέσεις της ΑΚΤΩΡ με την ΤΕΚΑΛ να είναι, όπως μου λένε, τουλάχιστον... παγωμένες.

Και έτσι, τα απόνερα της Παλλήνης, αρκετά χρόνια αργότερα έφτασαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την προβλήτα του λιμανιού της.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider