Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα για τις ενστάσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα για τις ενστάσεις
Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα για τις ενστάσεις για όσους έχουν απορριφθεί στο koinonikomerisma.gr.

Με μία ημέρα καθυστέρηση άνοιξε τελικά, σήμερα η πλατφόρμα για τις ενστάσεις όσων πολιτών απορρίφθηκε η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

Η πλατφόρμα για τις ενστάσεις τέθηκε σε λειτουργία το πρωί της Παρασκευής, λίγο πριν τις 9. Εκεί, οι απορριπτέοι μπορούν με απλά βήματα να καταθέσουν την ένστασή τους και να διαπιστώσουν αν μπορούν -τελικά- να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα ύψους 700 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, στην πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, «Το Αίτημα Ένστασης υποβάλλεται από τη σελίδα της αίτησης σε περίπτωση μη έγκρισης. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. οικ. 2/89030/ΔΛΤΠ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης», ενώ για τα αίτηματα ένστασης αναφέρει πως συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία.

Αυξάνονται κατά 20% οι δικαιούχοι

Σχεδόν κατά 20% θα αυξηθούν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, καθώς η κυβέρνηση προχωρά σε παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν σε 300.000 νοικοκυριά να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται το ύψος του κοινωνικού μερίσματος να αυξηθεί κατά 20 έως 30 εκατ. ευρώ, για να φθάσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Αυτή είναι η φόρμα που θα πρέπει να συμπληρώσετε:

1

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr θα δέχεται αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider