Ειδικός τηλεφωνικός αριθμός για το κοινωνικό μέρισμα από την ΑΑΔΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ειδικός τηλεφωνικός αριθμός για το κοινωνικό μέρισμα από την ΑΑΔΕ
Υπάρχει, ειδικός τηλεφωνικός αριθμός προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες εάν είναι δικαιούχοι κοινωνικού μερίσματος.

Έναν ειδικό τηλεφωνικό αριθμό έθεσε σε λειτουργία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, που επιθυμούν να μάθουν αν δικαούνται το κοινωνικό μέρισμα.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός τηλεφωνικός αριθμός 2131621000 λειτουργεί από το πρωί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν ήδη εξυπηρετηθεί 150 πολίτες.

Πώς θα υποβάλλονται οι ενστάσεις

Σήμερα θα ανοίξει μια νέα συμπληρωματική πλατφόρμα στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) μέσω της οποίας θα υποβάλλονται ενστάσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Μέχρι χθες το πρωί είχαν υποβάλει επιτυχημένα αίτηση 150.000 νοικοκυριά, ενώ εκτιμάται ότι την οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ θα λάβουν τελικά περίπου 260.000 - 270.000 νοικοκυριά ανέργων, πολυτέκνων και με ΑμεΑ, και το τελικό ποσό που θα διατεθεί θα υπερβεί τα 175 εκατ. ευρώ.

Η πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr θα παραμείνει ανοιχτή και θα δέχεται τις αιτήσεις των νοικοκυριών έως τις 26 Δεκεμβρίου, ενώ για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δύο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider