«Χειρόφρενο» στην Αττική - Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χειρόφρενο» στην Αττική - Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ
Οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό, θα λειτουργήσουν από τις 09:00 το πρωί ως και τις 21:00 το βράδυ, ενώ το τραμ από τις 07:00 ως τις 23:00.

Με δυσκολία αναμένεται να μετακινηθούν οι πολίτες στην Αττική σήμερα, καθώς η Ένωση Εργαζομένων του ΗΛΠΑΠ, του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και τους Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ τραβούν «χειρόφρενο» και συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό, θα λειτουργήσουν από τις 09:00 το πρωί ως και τις 21:00 το βράδυ, ενώ το τραμ από τις 07:00 ως τις 23:00, καθώς οι εργαζόμενοι στα δύο Μέσα, θα πάρουν μέρος στην απεργία με στάσεις εργασίας.

Αναλυτικά, τα ΜΜΜ θα απεργήσουν ως εξής:

  • 24ωρη απεργία για την γραμμή 1 του Ηλεκτρικού
  • 24ωρη απεργία για τα λεωφορεία
  • 24ωρη απεργία για τα τρόλεϊ
  • Οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό, θα είναι σταματημένα από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.
  • Το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Απεργία και σε τρένα και πλοία

Αύριο εκτός των ΜΜΜ, απεργούν και τα πλοία. Η ΠΝΟ αποφάσισε την 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 το πρωί ως τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Τα τρένα θα πραγματοποιήσουν κι αυτά απεργία, αλλά την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αποφάσισε να κάνει επίσης 24ωρη απεργία, αλλά δύο ημέρες μετά, πράγμα που σημαίνει πως την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν οι γραμμές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και του προαστιακού.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνίζονται για δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.

Καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της 24ης Σεπτεμβρίου στις 11:00 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Προβλήματα στις μετακινήσεις και την Πέμπτη

Επίσης, την ερχόμενη Πέμπτη (26.9.2019) δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τις ακυρώσεις δρομολογίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider