Κοινωνικό μέρισμα από 500 έως και 1.000 ευρώ με «μετρητά και στο χέρι»

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοινωνικό μέρισμα από 500 έως και 1.000 ευρώ με «μετρητά και στο χέρι»
Περίπου 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑμΕΑ θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα περίπου 200.000 νοικοκυριά που συγκαταλέγονται στις ασθενείς κοινωνικά ομάδες θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα από 500 έως και 1.000 ευρώ.

Μιλώντας στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως περίπου 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑμΕΑ θα λάβουν πριν από τα Χριστούγεννα το κοινωνικό μέρισμα.

«Μετρητά και στο χέρι»

Το τι τελικά θα ισχύσει θα εξαρτηθεί από το ύψος του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών εάν το υπερπλεόνασμα κινηθεί στην εκτιμώμενη ζώνη των 436 εκατ. ευρώ, τότε οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες.

Δηλαδή, στην περίπτωση αυτή θα μπορούσαν να λάβουν το μέρισμα σε μετρητά οι 200.000 δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, αλλά δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια εφάπαξ μείωση 20% της εισφοράς αλληλεγγύης ή του τέλους επιτηδεύματος.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας από το υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με πληροφορίες το μέρισμα θα είναι από 500 έως και 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό «μετρητά και στο χέρι», όπως είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider