Πολλή δουλειά έχει πέσει καλοκαιριάτικα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και ειδικά στη γενική διευθύντρια Ηλεκτρονικής.

Με το που θα τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, τα στελέχη της διεύθυνσης θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να τρέξει η εκκαθάριση του εφετινού ΕΝΦΙΑ.

Η μείωση του φόρου στην ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων κατά 22% μεσοσταθμικά φέρνει τα πάνω κάτω στο ηλεκτρονικό σύστημα εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ.

Απαιτούνται προσαρμογές στην εφαρμογή και στη συνέχεια θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές, ώστε να προλάβουν οι υπηρεσίες μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να αναρτήσουν τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο Taxisnet.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ θα πρέπει να δουλέψει στην πλατφόρμα των 120 δόσεων. Μετά τη μείωση της ελάχιστης δόσης και του επιτοκίου αλλά και το ριζικό «λίφτινγκ» που έγινε στη ρύθμιση για τις επιχειρήσεις, χρειάζεται να γίνουν αλλαγές και στην ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι οφειλέτες της Εφορίας υποβάλλουν την αίτηση για να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση.

Ο Αύγουστος, όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, έχει σχεδόν χαθεί για τις 120 δόσεις και ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την παράταση της προθεσμίας, η οποία λήγει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου.