Ξεκινά τον Απρίλιο πρόγραμμα πρόσληψης 36.500 ανέργων στο Δημόσιο

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά τον Απρίλιο πρόγραμμα πρόσληψης 36.500 ανέργων στο Δημόσιο
Οι άνεργοι θα απασχοληθούν για διάστημα 8 μηνών, με αμοιβή 546 ευρώ το μήνα. Τον Μάιο θα ξεκινήσουν σταδιακά προγράμματα απασχόλησης που θα αφορούν περίπου 100.000 ανέργους.

Εντός του Απριλίου ξεκινά το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για 36.500 άνεργους ηλικίας 18-67 ετών σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ. Οι άνεργοι θα απασχοληθούν για διάστημα 8 μηνών, με αμοιβή 546 ευρώ το μήνα.

Τον Μάιο θα ξεκινήσουν σταδιακά προγράμματα απασχόλησης που θα αφορούν περίπου 100.000 ανέργους.

H δράση κοινωφελούς χαρακτήρα περιλαμβάνει:

- Τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

- Μία ατομική συνεδρία επαγγελματικής συμβουλευτικής, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και οι επιθυμίες των ωφελουμένων

- Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 150 ωρών το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης το οποίο υποχρεωτικά θα παρακολουθεί το σύνολο των ωφελουμένων.

Ποιους αφορά

Ωφελούμενοι θα είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς κ.α. οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις εξής κατηγορίες:

- άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

- άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

- μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

- άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα,

- άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών,

- εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

- εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και

- άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ

Στο μεταξύ από σήμερα, στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης του ΟΑΕΔ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ταυτόχρονη μείωση του συγχρωτισμού, οι άνεργοι θα μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν δελτίο ανεργίας και να υποβάλλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας χωρίς φυσική παρουσία.

Οι εγγραφές στο μητρώο για έκδοση δελτίου ανεργίας και οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αποτελούν περίπου τα 2/3 του συνολικού αριθμού επισκέψεων στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και είναι οι μόνες υπηρεσίες για τις οποίες οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού από τις 16 Μαρτίου και μετά.

Υπενθυμίζεται πως όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider