Η χρυσοφόρα σύμβαση των εργαζομένων στην ΕΠΟ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η χρυσοφόρα σύμβαση των εργαζομένων στην ΕΠΟ

Σημαντικά οικονομικά και όχι μόνο, προνόμια, προβλέπει η επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι με την διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας (ΕΠΟ).

Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει περικόψει εκτός από τις αμοιβές και μια σειρά άλλων προνομίων που απολάμβαναν κάποτε οι εργαζόμενοι, η νέα επιχειρησιακή σύμβαση της ΕΠΟ προβλέπει μια σειρά από «χρυσές» παροχές, που θυμίζουν εποχές προ κρίσης.

Όπως για παράδειγμα ότι η ΕΠΟ μπορεί να χορηγεί δάνεια για τις ανάγκες των εργαζομένων της (οι οποίοι συμπληρώνουν την σχετική αίτηση) αλλά και δώρα σε επετείους μακροχρόνιας συνεργασίας.

Και τα προνόμια για όσους εργάζονται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομάδα δεν τελειώνουν εδώ. Μια σειρά οικονομικών βοηθημάτων έχουν προβλεφθεί τόσο για την εκπαίδευση των εργαζομένων όσο και στην περίπτωση που κάποιος αποφασίζει να «έλθει εις γάμον κοινωνία» ή αποφασίζει να μάθει μία ξένη γλώσσα.

Η ΕΠΟ δε, συνεχίζει να δίνει διατακτικές γευμάτων, ειδών και υπηρεσιών, αλλά και να διοργανώνει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά των εργαζομένων, με δώρα.

Οικονομική ενίσχυση προβλέπεται και για όσους γονείς έχουν παιδιά που πέρασαν σε κάποια σχολή καθώς και για όσους έχουν από τρία παιδιά και άνω.

Το εντυπωσιακότεροό όλων είναι ότι η ΕΠΟ αναλαμβάνει την διοργάνωση και κάλυψη δαπάνης για διήμερη εκδρομή του προσωπικού της, μία φορά κάθε χρόνο, σε μη εργάσιμες ημέρες.

Τέλος, χορηγεί δάνεια για κάλυψη σοβαρών και έκτακτων οικογενειακών αναγκών με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Όσον αφορά τους μισθούς των εργαζομένων (όπως προβλέπει η επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη το 2014 και έχει ισχύ μέχρι και το 2017), οι μειώσεις είναι κλιμακωτές, από 2-5% για αμοιβές από 2.000 ευρώ και πάνω.

Αντίθετα καμία μείωση δεν έχουν υποστεί όσοι αμείβονται με μισθό μέχρι 2.000 ευρώ, μηνιαίως.

Η απώλεια της μείωσης, ενδεχομένως όμως αντισταθμίζεται από την χορήγηση μπόνους, ύψους 500 ευρώ, που προβλέπεται για τους εργαζομένους, σε περίπτωση που προκρίνεται η Εθνική Ανδρών στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (UEFA EURO) καθώς και στην περίπτωση που προκρίνεται η Εθνική Ανδρών στην Τελική Φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου (FIFA WORLD CUP).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider