24ωρη απεργία την Τρίτη 18/2 - Χωρίς μέσα μεταφοράς η Αττική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
24ωρη απεργία την Τρίτη 18/2 - Χωρίς μέσα μεταφοράς η Αττική
Στις 18 Φεβρουαρίου δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό, στις γραμμές 1,2 και 3.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τρίτη 18/2, καθώς τα Σωματεία των εργαζομένων θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), διαμαρτυρόμενα για το ασφαλιστικό.

Όσοι πολίτες χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πρέπει να οπλιστούν με αρκετή υπομονή. Συγκεκριμένα, στις 18 Φεβρουαρίου λόγω απεργίας, δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι αναμένεται να μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό, στις γραμμές 1,2 και 3. άγνωστο παραμένει, μέχρι στιγμής, τι θα γίνει εκείνη την ημέρα στα τρένα και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα Σωματεία των εργαζομένων θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), διαμαρτυρόμενα για το ασφαλιστικό.

Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 18/2

Δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 18/2, λόγω της 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, λόγω της απεργίας των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αύριο, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, αναφέρεται πως θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και από κάθε άλλο όχημα.

ΑΔΕΔΥ: Εικοσιτετράωρη απεργία για το νέο ασφαλιστικό

Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου κηρύσσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ συνοψίζονται, ως εξής:

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
  • Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίησή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider