Επίδομα 534 ευρώ: Έρχεται και νέα πληρωμή τον Σεπτέμβριο για 36.715 δικαιούχους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα 534 ευρώ: Έρχεται και νέα πληρωμή τον Σεπτέμβριο για 36.715 δικαιούχους
Περιθώριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου για να κάνουν μονομερείς δηλώσεις έχουν εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων.

Νέα πληρωμή, η τέταρτη κατά σειρά τον Σεπτέμβριο, έρχεται την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου για 36.715 εργαζόμενους του τουριστικού τομέα.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα πιστώνεται στους λογαριασμούς όσων έχουν υποβάλλει μονομερή υπεύθυνη δήλωση, η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 18.640.752,00 ευρώ που αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων.

Αν η δήλωση αφορά όλο το μήνα το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών.

Στο μεταξύ περιθώριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων, προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους για τον μήνα Ιούλιο και Αύγουστο και να εισπράξουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλουν:

- oι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις -εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020. Σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο για κάθε μήνα, από 01/06/2020 και μέχρι 30/09/2020 εφόσον δεν έχει άλλη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλον εργοδότη.

- Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις- εργοδότες που επαναλειτούργησαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020, για το χρονικό διάστημα από 01/06/2020 μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους.

- Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις εργοδότες που επαναλειτούργησαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020 και επαναπροσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν πριν τις 30/09/2020.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι εργαζόμενοι υποβάλλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις που καλύπτουν το χρονικό διάστημα α) από 01/06/2020 μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους και β) από την ημερομηνία λήξης της ορισμένου χρόνου σύμβασης εργασίας τους και μέχρι την 30/9/2020, εφόσον δεν εργάζονται σε άλλον εργοδότη.

- Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις εργοδότες που επαναλειτούργησαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020, αλλά διέκοψαν οριστικά τις εργασίες τους, λόγω των συνεπειών του φαινομένου του κορονοϊού COVID – 19, πριν το πέρας της τουριστικής περιόδου, προβαίνοντας σε καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, (ανεξάρτητα από το αν τέθηκαν ή όχι σε αναστολή από τον εργοδότη τους).

Σε αυτήν την περίπτωση, οι εργαζόμενοι υποβάλλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις που καλύπτουν το χρονικό διάστημα α) από 01/06/2020 μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους και β) από την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους και μέχρι την 30/9/2020, εφόσον δεν εργάζονται σε άλλον εργοδότη.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider