Personal Finance: Ένα καινοτόμο e-learning πρόγραμμα με την αξιοπιστία του Πανεπιστημίου Πειραιά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Personal Finance: Ένα καινοτόμο e-learning πρόγραμμα με την αξιοπιστία του Πανεπιστημίου Πειραιά
Η βελτίωση της χρηματοοικονομικής μας υγείας και η επίτευξη της χρηματοοικονομικής μας ανεξαρτησίας, θα οδηγήσουν στην μείωση του χρηματοοικονομικού μας άγχους και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, που είναι τελικά ο βασικός σκοπός του ανθρώπου.

Το Personal Finance αποτελεί τον κυρίαρχο όρο ο οποίος καλύπτει τις διάφορες καθημερινές πτυχές της σωστής διαχείρισης των χρημάτων μας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποταμίευση και στην επένδυση. Συμπυκνώνει το σύνολο των χρηματοοικονομικών γνώσεων και δράσεων που αφορούν τόσο το άτομο (personal finance), όσο και την οικογένεια (family finance).

Στα πλαίσια μιας ολιστικής χρηματοοικονομικής προσέγγισης το Personal Finance περιλαμβάνει την δημιουργία εισοδήματος (income), την (έξυπνη) κατανάλωση (spending), τον περιορισμό της υπερβολικής κατανάλωσης (overspending), την κατάρτιση και την πιστή εφαρμογή ενός προϋπολογισμού (budgeting), τις σχέσεις μας με τις τράπεζες (banking), την προστασία μας μέσα από την ασφάλιση (insurance), το ύψος και την διαχείριση των στεγαστικών δανείων (mortgage loans), τις επενδύσεις (investments), τον προγραμματισμό για την συνταξιοδότηση (retirement planning), τον σωστό προγραμματισμό των φόρων (tax planning) και γενικότερα την βέλτιστη διαχείριση της περιουσίας μας.

Παρά το γεγονός ότι στα πανεπιστήμια διδάσκονται αρκετά προχωρημένες χρηματοοικονομικές γνώσεις, πολλές από αυτές δεν είναι καθόλου χρήσιμες στην καθημερινή ζωή των πολιτών και ελάχιστα ακαδημαϊκά ιδρύματα στον κόσμο προσφέρουν μαθήματα Personal Finance και το πρόγραμμα αυτό είναι μια ακόμα καινοτομία του Πανεπιστημίου του Πειραιά.

Στην Ελλάδα κανένα Πανεπιστήμιο δεν προσφέρει ολιστικές σχετικές γνώσεις στο ιδιαίτερης σπουδαιότητας για την ποιότητα της ζωής μας αντικείμενο του Personal Finance. Το ίδιο συμβαίνει και σε παγκόσμιο επίπεδο αν εξαιρέσουμε την Αμερική.

Η σωστή διαχείριση των χρημάτων μας τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις αναδεικνύεται πλέον ως πρωτεύον θέμα λόγω της παγκόσμιας υπερχρέωσης, της πρόσφατης πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις χρηματοοικονομικές μας γνώσεις μακριά από τις παγίδες του λαϊκισμού.

Ο βασικός σκοπός του Personal Finance είμαστε εμείς! Επενδύουμε λοιπόν στον εαυτό μας, στην εκπαίδευση μας, στις εμπειρίες μας, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα ενισχύσουν την προσωπική μας ενδυνάμωση.

Η βελτίωση της χρηματοοικονομικής μας υγείας και η επίτευξη της χρηματοοικονομικής μας ανεξαρτησίας, θα οδηγήσουν στην μείωση του χρηματοοικονομικού μας άγχους και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, που είναι τελικά ο βασικός σκοπός του ανθρώπου.

Μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής ξεκινάει με ένα μικρό πρώτο βήμα … Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα!

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου του Πειραιά, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού Νικόλαος Φίλιππας, ενώ Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος είναι ο Καθηγητής και Διευθυντής του Executive MBA του Πανεπιστημίου του Πειραιά Δημήτριος Γεωργακέλλος.

  • Ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 2η Νοεμβρίου 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021
  • Το e-learning θα αποτελείται από δέκα (10) αυτοτελείς εβδομαδιαίες διδακτικές ενότητες, εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν δύο (2) διαδικτυακές διαλέξεις από τον Επιστημονικό υπεύθυνο του Προγράμματος Νικόλαο Φίλιππα
  • Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, μετά από εξετάσεις, θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης στο Personal Finance από το Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΔΙΒΙΜ) .
  • Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής αλλά και την έγγραφη σας στο πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε τον ηλεκτρονικό ιστότοπο personalfinance.unipi.gr/, να αποστείλετε e-mail στο: [email protected] ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 694 20 84 261

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.