Πανελλαδική, διευκολυντική, τρίωρη στάση εργασίας προκήρυξε για σήμερα Παρασκευή η ΑΔΕΔΥ, προκαλώντας αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε διευκολυντική, τρίωρη στάση εργασίας, ενόψει του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, η οποία εορτάζεται την Κυριακή. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε πανελλαδική, διευκολυντική, στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι, έως τη λήξη του ωραρίου με αποτέλεσμα να νεκρώσει ο δημόσιος τομέας για ένα τρίωρο. 

Παράλληλα, συγκέντρωση στις 12 στη Βουλή προγραμματίζουν για σήμερα σύλλογοι και οργανώσεις, ενόψει της Ημέρας της Γυναίκας.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που τιμάται στις 8 Μαρτίου 2020, αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη Πανελλαδική διευκολυντική Στάση Εργασίας την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, από τις 12:00 έως το τέλος του ωραρίου.

'Στην Ελλάδα της κρίσης και των ατέλειωτων μνημονιακών πολιτικών, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση εργατικών κατακτήσεων, τις διαλυμένες κοινωνικές δομές, η ΑΔΕΔΥ, ως τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στο Δημόσιο τομέα, φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα των γυναικών, με στόχο όχι μόνο να συζητηθούν ευρέως στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, αλλά και να ξεκινήσει μια αγωνιστική παρέμβαση για την επίλυσή τους.

'Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να αναδείξουν με κάθε τρόπο την παγκόσμια μέρα της γυναίκας και τα σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης γυναίκας, οργανώνοντας συζητήσεις κι εκδηλώσεις στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους, στα Υπουργεία και σε όλους τους χώρους εργασίας.

'Η 8η Μάρτη είναι επέτειος αγώνων των γυναικών! Από το 1857 μέχρι τις μέρες μας…

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»