Πετρέλαιο θέρμανσης: Ολόκληρο το επίδομα μέχρι τον Δεκέμβριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο θέρμανσης: Ολόκληρο το επίδομα μέχρι τον Δεκέμβριο
Η κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση κατά 10 εκατ. ευρώ της δαπάνης για το επίδομα θέρμανσης και την καταβολή ολόκληρου του ποσού στους δικαιούχους εντός του έτους.

Τα νοικοκυριά θα προμηθευτούν φέτος πετρέλαιο θέρμανσης με τα χρήματα του επιδόματος κατατεθειμένα στον λογαριασμό τους. Το επίδομα θα είναι αυξημένο και θα καταβληθεί στους δικαιούχους νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Η κυβέρνηση, με στόχο την ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών και ειδικά των κατοίκων των ορεινών περιοχών, αποφάσισε την αύξηση κατά 10 εκατ. ευρώ της δαπάνης για το επίδομα θέρμανσης και την καταβολή ολόκληρου του ποσού στους δικαιούχους εντός του έτους.

Την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και την προκαταβολή του στα νοικοκυριά που το δικαιούνται εξήγγειλε προχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Φέτος ενισχύουμε το κονδύλι κατά 10 εκατ., με μία ουσιαστική διαφορά όμως. Το επίδομα θα καταβάλλεται εγκαίρως και στο χέρι. Θα προκαταβάλλεται το επίδομα, καθώς έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο να το κάνουμε εντός του 2019» δήλωσε, προσθέτοντας ότι με την αλλαγή αυτή «οι δικαιούχοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους και ύστερα να περιμένουν να εισπράξουν το επίδομα». «Γνωρίζουμε ότι πολλοί, τα πιο φτωχά νοικοκυριά, δεν είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν γιατί αν δεν έχεις ταμειακή δυνατότητα δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό το μέτρο» είπε ο Πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή της κυβέρνησης «τολμηρή που πηγαίνει πέρα από τις δεσμεύσεις της».

Για το ίδιο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι με την αύξηση του κονδυλίου του επιδόματος θα γίνει μια ανακατανομή, ώστε να ευνοούνται περισσότερο οι περιοχές που έχουν πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα, και στον κυβερνητικό σχεδιασμό προβλέπεται το επίδομα να καταβάλλεται κάθε μήνα.

«Αυτό είναι πιο προβλέψιμο και για τα νοικοκυριά και για τον κρατικό προϋπολογισμό» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι τελικές λεπτομέρειες του επιδόματος θέρμανσης της νέας χειμερινής περιόδου 2019-2020, η οποία ξεκινάει την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, αναμένεται να αποτυπωθούν σε σχετική υπουργική απόφαση που θα προβλέπει αύξηση του σχετικού κονδυλίου κατά 10 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να διαμορφωθεί σε περίπου 68 εκατ. ευρώ, έγκριση των αιτήσεων επιδότησης και πίστωση των επιδομάτων με διαδικασίες - εξπρές, δηλαδή το αργότερο ως το τέλος Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider