Βασιλάκης: Σίγουρα θα χάσουμε φέτος αλλά έχουμε την διάθεση και την αντοχή να το κάνουμε

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασιλάκης: Σίγουρα θα χάσουμε φέτος αλλά έχουμε την διάθεση και την αντοχή να το κάνουμε
«Ο κλάδος των αερομεταφορών πλήττεται ακόμα πιο άμεσα διότι η δομή των εξόδων και της λειτουργίας του είναι τέτοια που οι επιπτώσεις είναι πιο βαριές».

Στις δεδομένες απώλειες που θα προκύψουν στον κλάδο από την πανδημία του κορονοϊού αλλά και στην επανεκκίνηση του πτητικού προγράμματος της Aegean αναφέρθηκε ο πρόερδος του αερομεταφορέα, Ευτύχης Βασιλάκης από το βήμα της 28ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

«Η τελευταία εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε εδώ ήταν στις 13 Φεβρουαρίου όπου παρουσιάσαμε τα καινούργια μας αεροπλάνα και την νέα μας εταιρική ταυτότητα. Ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενοι και δέκα μέρες μετά άλλαξε η ροή των πραγμάτων και η κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν» δήλωσε ο προεδρος της Aegean συμπληρώνοντας ότι «ο κλάδος των αερομεταφορών πλήττεται ακόμα πιο άμεσα διότι η δομή των εξόδων και της λειτουργίας του είναι τέτοια που οι επιπτώσεις είναι πιο βαριές».

«Παρά τους τέσσερις μήνες που ήταν σαφώς οι πιο δύσκολη στην ιστορία της Aegean, «παραλάβαμε την προηγούμενη εβδομάδα το πέμπτο νέο αεροσκάφος και σε δύο μήνες θα παραλάβουμε το έκτο, ενώ θα παραλάβουμε ένα ακόμα, το έβδομο, τον ερχόμενο χρόνο». Για το λόγο αυτό είμαστε πολύ περήφανοι που ακόμα και σε αυτή την κατάσταση που έχει το μεγαλύτερο βάρος για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων των αεροπορικών εταιρειών εκεί που ακόμα και γίγαντες των αερομεταφορών έχουν χρειαστεί τεράστια ποσά βοήθειας η Aegean μπορεί να συνεχίσει να συμβάλλει αξιοποιώντας προγράμματα που έχει ενεργοποιήσει η πολιτεία αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό» τόνισε ο κ. Βασιλάκης

Ο λόγος που μπορεί να το επιτύχει αυτό, όπως εξήγησε, είναι «η μετοχή της, οι άνθρωποί της και η διοίκησή της, οι οποίοι μαζί κατάφεραν κι έφτιαξαν μια εταιρεία τόσο ποιοτική όσο και ανθεκτική σε κρίσεις». «Άλλωστε έχουμε περάσει πολλές κρίσεις. Την προηγούμενη φορά που παραλάβαμε αεροπλάνα ήταν κλειστές οι τράπεζες, τώρα που παραλαμβάνουμε αεροπλάνα είναι ανοιχτές οι τράπεζες αλλά κλειστοί εμείς. Ελπίζω την τρίτη φορά που θα παραγγείλουμε αεροπλάνα να μην έχουμε κάτι αντίστοιχο αλλιώς θα σταματήσουμε να παραγγέλνουμε αεροπλάνα» ανέφερε αστιευόμενος ο κ. Βασιλάκης.

Παρά τις βαριές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, «ξεκινήσαμε πρώτοι τις πτήσεις εξωτερικού, από τον άλλο μήνα ξεκινάμε τις πτήσεις για Ηράκλειο και Ρόδο και θ απροσπαθήσουμε να πετάξουμε μέχρι και στην Καλαμάτα, αλλά με μικρότερη συχνότητα» σημείωσε ο πρόεδρος της Aegean.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, οι απώλειες είναι δεδομένες και η προσπάθεια θα είναι δύσκολη. Σίγουρα θα χάσουμε. Αλλά έχουμε υποχρέωση να χάσουμε, ακόμα κι αν δεν μας ευχαριστεί, για να στηρίξουμε τους εργαζόμενούς μας και την ανάπτυξη της χώρας αλλά και για να διασφαλίσουμε ότι η συνέχεια της κάθε εταιρείας θα είναι εκεί και την επόμενη χρονιά. Δουλεύουμε για το μέλλον και τις επόμενες σεζόν και έχουμε τη διάθεση και την αντοχή να το κάνουμε, εφόσον πάντα το πλαίσιο που δημιουργεί και η Πολιτεία εξελίσσεται με τρόπο που στηρίζει όλο τον τουρισμό» κατέληξε ο πρόεδρος της Aegean.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider