Boeing: Μπόνους 7 εκατ. δολαρίων θα λάβει ο νέος CEO αν τερματίσει την κρίση με τα 737 MΑΧ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boeing: Μπόνους 7 εκατ. δολαρίων θα λάβει ο νέος CEO αν τερματίσει την κρίση με τα 737 MΑΧ
Ο Ντέιβιντ Καλχούν ανέλαβε την «ηλεκτρική καρέκλα» του Διευθύνοντος Συμβούλου της Boeing τη Δευτέρα και η μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά του.

Μπόνους συνολικού ύψους 7 εκατ. δολαρίων αναμένεται να λάβει ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing, Ντέιβιντ Καλχούν, αν βγει νικητής στη μεγάλη «μάχη» των τελευταίων μηνών και κατορθώσει να τερματίσει την κρίση που βιώνει η εταιρεία μετά την καθήλωση όλων των αεροσκαφών τύπου 737 MAX.

Ο Ντέιβιντ Καλχούν ανέλαβε την «ηλεκτρική καρέκλα» του Διευθύνοντος Συμβούλου της Boeing, χθες, Δευτέρα, με «βασικό στοίχημα» να βάλει τέλος στην κρίση των τελευταίων μηνών, καθώς τα μοντέλα 737 MAX βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος από τον περασμένο Μάρτιο, μετά τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα, μέσα σε πέντε μήνες, που κόστισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε ετήσιες απολαβές ύψους 1,4 εκατ. δολαρίων για τον Καλχούν, ενώ, όπως μεταδίδει το Business Insider, εάν ο νέος CEO καταφέρει να επαναφέρει στους αιθέρες τα μοντέλα 737 MAX, τότε θα πάρει ένα μπόνους - μαμούθ, πέντε φορές υψηλότερο από τον ετήσιο μισθό του, ήτοι 7 εκατ. δολαρίων.

Το «στοίχημα» της επιστροφής

Εκτός του ποσού - μαμούθ των 7 εκατ. δολαρίων, ο Καλχούν μπορεί να γίνει αποδέκτης κι άλλων μπόνους.

Και μπορεί ο Καλχούν να θεωρείται πολύ καλός σε αυτό που κάνει, η επιστροφή των 737 MAX στους αιθέρες δεν είναι εύκολη αποστολή.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το «πράσινο φως» για να επιστρέψουν στους αιθέρες τα αεροσκάφη 737 MAX δεν πρόκειται να δοθεί πριν τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, ήτοι έναν χρόνο μετά την καθήλωσή τους. Κάποιες «φωνές» όμως μιλούν και για αργότερα…

Ξεπερνά τα 9 δισ. δολάρια η «ζημιά» για τη Boeing

Όπως προκύπτει από εκτιμήσεις της ίδιας της Boeing, το κόστος από την καθήλωση στο έδαφος όλων των αεροσκαφών 737 MAX ξεπερνά, μέχρι στιγμής, τα 9 δισ. δολάρια, ενώ, όπως είναι φυσικό, όσο ο καιρός περνάει, όλο και αυξάνεται.

Ο Καλχούν έχει ήδη «πιάσει» δουλειά, με στόχο να αποκαταστήσει τις σχέσεις της εταιρείας με τις αρχές, τις αεροπορικές, τον κόσμο.

Κορυφαίος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πριν από μερικά 24ωρα ότι έχει ήδη συμβουλεύσει τον Καλχούν να «κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μειώσει τις πιέσεις που δέχεται η Boeing από τη Wall Street».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider