Αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα λειτουργεί η Google έως το 2030

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα λειτουργεί η Google έως το 2030
Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής παίρνει ο κολοσσός της αναζήτησης.

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής παίρνει η Google, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας κ. Σουντάρ Πιτσάι μέσα από το επίσημο blog της.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η Google ήδη από το 2007 λειτουργεί ως η πρώτη μεγάλη εταιρεία με ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα, ενώ από τις 14 Σεπτεμβρίου εξαλείφει όλο το ιστορικό της σε κατανάλωση άνθρακα. Στόχος της δε είναι μέχρι το 2030 όλες οι λειτουργίες της σε κάθε γραφείο υποδομή και κέντρο της να πραγματοποιούνται με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Την ίδια στιγμή μάλιστα, η εταιρεία επενδύει σημαντικά ποσά για την ανάπτυξη τεχνολογιών προστασίας του περιβάλλοντος και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αστικά και βιομηχανικά κέντρα, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε όλο το κόσμο.

«Πριν μερικά χρόνια η Τσενάι όπου μεγάλωσα, καταστράφηκε από πλημμύρες. Βλέποντας τις εικόνες από τη πόλη – η οποία είχε ήδη ταλαιπωρηθεί από έντονη ξηρασία για πολλά χρόνια – να κατακλύζεται από νερά, συνειδητοποίησα πως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν φτάσει στη πόρτα μας. Την τελευταία εβδομάδα πολλοί από μας ξυπνήσαμε αντικρίζοντας τους κόκκινους ουρανούς της Βόρειας Καλιφόρνιας καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να σπέρνουν τον όλεθρό στη Δυτική Ακτή. Ξέρω πως οι κάτοικοι της Αυστραλίας και της Βραζιλίας έζησαν πρόσφατα παρόμοιες καταστάσεις και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία φορά. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: για να αποτρέψει ο κόσμος τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, θα πρέπει να δράσει άμεσα. Εμείς δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας» έγραψε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet και της Google στο άρθρο με τίτλο «η 3η δεκαετία κλιματικής δράσης: Υλοποιώντας ένα μέλλον χωρίς ανθρακικό αποτύπωμα» .

Προσέθεσε μάλιστα ότι «ο στόχος της βιωσιμότητας βρίσκεται ανέκαθεν στον πυρήνα των αξιών της εταιρείας που ίδρυσαν ο Sergei και ο Larry πριν από 2 δεκαετίες. Το 2007 γίναμε η πρώτη μεγάλη εταιρεία με ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα. Διατηρούμε το καθαρότερο παγκόσμιας εμβέλειας δίκτυο cloud και είμαστε ο μεγαλύτερος αγοραστής ανανεώσιμης ενέργειας στην αγορά».

Τονίζοντας ότι καθώς η εταιρεία διανύει την 3η δεκαετία της εντείνει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ο Πιτσάι ανέφερε αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους θα πετύχει το όραμά της.

«Ιδού πώς θα το πετύχουμε:

  • Από σήμερα εξαλείφουμε όλο το ανθρακικό ιστορικό μας.
  • Είμαστε η πρώτη μεγάλη εταιρεία που δεσμεύεται να λειτουργεί πλήρως και μόνο με ενέργεια χωρίς άνθρακα σε όλα τα κέντρα δραστηριοτήτων μας. Αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση από την παραδοσιακή αντιστάθμιση της ενεργειακής κατανάλωσης με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά εργαζόμαστε με στόχο να το πετύχουμε μέχρι το 2030.
  • Επενδύουμε σε τεχνολογίες που θα στηρίξουν τους συνεργάτες μας και το κόσμο να προβαίνει σε βιώσιμες επιλογές. Για παράδειγμα, επενδύουμε σε περιοχές που φιλοξενούν τη βιομηχανική δραστηριότητά μας, προκειμένου να παρέχουν 5GW (5 γιγαβάτ) ενέργεια μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος, βοηθώντας έτσι 500 πόλεις να μειώσουν τις εκπομπές τους και βρίσκουμε συνεχώς νέους τρόπους για να ενισχύσουμε 1 δισ. ανθρώπους μέσα από τα προϊόντα μας.
  • Υπολογίζουμε ότι οι δεσμεύσεις μας αυτές θα δημιουργήσουν, έως το 2025, περίπου 20.000 θέσεις εργασίας στο κλάδο της βιώσιμης ενέργειας και σε άλλους σχετικούς κλάδους, στην Αμερική και σε όλο το κόσμο.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι, μέσα από τις νέες τεχνολογίες, τις σωστές επενδύσεις σε υποδομές και εργαλεία, καθώς και τη στήριξη στους συνεργάτες, τις ΜΚΟ και τον κόσμο, η δεκαετία που διανύουμε θα είναι ίσως η πιο αποφασιστική για την κλιματική δράση. Είμαστε περήφανοι που εμείς κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε το κόσμο να φτάσει πιο κοντά σε ένα μέλλον χωρίς άνθρακα για όλους μας» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider