Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Epic Games να προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα απευθείας πληρωμών των in-app αγορών, με το Google Play να καταργεί το Fortnite, λίγες ώρες μετά την κατάργηση του από το App Store.

Το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι Fortnite μένει «εκτός» τόσο από το Google Play της Google, όσο και από το App Store της Apple, με αποτέλεσμα οι παίκτες να μην έχουν πρόσβαση ούτε από iOS, ούτε από android κινητά. 

Σύμφωνα με τον independent, όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη, όταν το Fortnite  άρχισε να προσφέρει έκπτωση στους χρήστες του, αν επέλεγαν τη νέα δυνατότητα απευθείας πληρωμής που παρακάμπτει τις πληρωμές μέσω του App Store, κάτι που επιτρέπει στην εταιρεία να παρακάμψει την προμήθεια της Apple για τις συναλλαγές. 

Παράλληλα, η Epic Games ανακοίνωσε ότι θα μεταβιβάσει τις εξοικονομήσεις αυτές στους πελάτες, προσφέροντας εκπτώσεις έως και 20%.

Η Apple σε δήλωσή της ανέφερε ότι κατάργησε το Fortnite επειδή η Epic εφάρμοσε μέτρα με την «ξεκάθαρη πρόθεση παραβίασης των κανόνων του App Store», την ώρα που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Τιμ Σουίνι πρόσφατα ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τις πλατφόρμες που χρεώνουν 30% για να φιλοξενούν τις εφαρμογές σε αυτές και κατηγόρησε την Apple και την Google για διπολικό μονοπώλιο.

Μήνυση κατά της Apple από την Epic Games

Την αντίδραση της Epic Games προκάλεσε η κατάργηση του Online παιχνιδιού από την πλατφόρμα του App Store, η οποία κυκλοφόρησε ένα «χιουμοριστικό» βίντεο καλώντας τους υποστηρικτές της να ενωθούν στη «μάχη» κατά της Apple και των τακτικών μονοπωλίου που εφαρμόζει, σύμφωνα με τον Guardian.

«Η κατάργηση του Fortnite, από την Apple, είναι απλώς ακόμα ένα παράδειγμα της τεράστιας δύναμης και επιβολής παράλογων και παράνομων περιορισμών για να διατηρήσει το 100% του μονοπωλίου στο σύστημα πληρωμών εντός εφαρμογών  του iOS» αναφέρει στην ανακοίνωση της η κατασκευάστρια εταιρεία του Fortnite. 

Διαβάστε επίσης: