Νέα εφαρμογή για τον κορονοϊό έφτιαξε η Apple

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα εφαρμογή για τον κορονοϊό έφτιαξε η Apple
Στόχος η αναμετάδοση έγκυρων πληροφοριών, κρίσιμων για την προστασία της υγείας, σε μια περίοδο που τα fake news πληθαίνουν.

Μια νέα εφαρμογή και μια αντίστοιχη ιστοσελίδα αποκλειστικά για τον κορονοϊό, δημιούργησε η Apple με στόχο να παρέχει στο κοινό οδηγίες και συμβουλές προστασίας, σύμφωνες με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC).

Η εφαρμογή, όπως εξηγεί η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το CDC, ειδική ομάδα του Λευκού Οίκου αλλά και τη FEMA για να προσφέρει στον κόσμο εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες κρίσιμες για την προστασία της υγείας του και των υπολοίπων σε μία περίοδο που διαδίδονται αρκετές ψευδείς ειδήσεις.

Τόσο η εφαρμογή όσο και ο ιστότοπος παρέχουν στους χρήστες απαντήσεις σχετικά με τους κινδύνους του κορονοϊού, τα συμπτώματα αλλά και τους τρόπους προφύλαξης κατά την επαφή με άτομα υψηλού κινδύνου. Παράλληλα τους ενημερώνει για τις συστάσεις του CDC, συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών για την κοινωνική απομόνωση, αλλά και το πως θα παρακολουθούν στενά τα συμπτώματά τους αλλά κι αν χρήζουν εξέτασης από γιατρό. Επιπλέον, προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες όπως τις δημοσιεύει το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Ασθενειών καθώς και βέλτιστες πρακτικές για το πλύσιμο των χεριών, την απολύμανση επιφανειών και την παρακολούθηση των συμπτωμάτων.

Ωστόσο η εταιρεία υπογραμμίζει ότι η νέα αυτή εφαρμογή έχει σχεδιαστεί ως πρόσθετο μέσο ενημέρωσης για το που μπορεί κάποιος να απευθυνθεί και τι πρέπει να προσέχει περισσότερο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει ιατρικές οδηγίες ή οδηγίες των κρατικών και τοπικών υγειονομικών αρχών.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η Apple έχει αναβαθμίσει και τον έξυπνο βοηθό Siri ώστε να απαντάει σε σχετικές για τον κορονοϊό ερωτήσεις. Επιπλέον, με τελευταία ενημέρωση, η Apple στέλνει αυτοματοποιημένα μηνύματα σε όλους τους ταξιδιώτες που καταφθάνουν σε συγκεκριμένα αεροδρόμια στις ΗΠΑ, για να τους δώσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εταιρεία,πιστή στις αρχές της για την προστασία της ιδιωτικότητας, τόσο η εφαρμογή όσο και η ιστοσελίδα θα διατηρήσουν απόλυτα ασφαλή τα προσωπικά στοιχείων των χρηστών ενώ δεν απαιτείται κάποιος να κάνει σύνδεση με Apple ID.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider