Ενδιαφέρον από Μαρινάκη για τη Forthnet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενδιαφέρον από Μαρινάκη για τη Forthnet
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που κατέθεσε η εταιρεία Alter Ego στις δανείστριες τράπεζες αφορά στην αγορά του συνόλου των δανείων καθώς και μέρους των μετοχών που κατέχουν έναντι τιμήματος της τάξεως των 40 με 50 εκατ. ευρώ.

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση του προς πώληση πλειοψηφικού πακέτου της Forthnet φέρεται να βρίσκεται ο επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που κατέθεσε η εταιρεία Alter Ego στις δανείστριες τράπεζες αφορά στην αγορά του συνόλου των δανείων καθώς και μέρους των μετοχών που κατέχουν έναντι τιμήματος της τάξεως των 40 με 50 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη του 2016, οι τράπεζες ξεκίνησαν διαδικασία εύρεσης επενδυτή σχετικά με τα ανοίγματά τους έναντι της εταιρείας ενώ προσέλαβαν ως σύμβουλό τους την επενδυτική τράπεζα Nomura.

Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια διαδικασίας με το σχήμα Vodafone/WIND, τον Ιούλιο του 2019 οι τράπεζες βρέθηκαν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το σχήμα ΑΝΤ1/Blackstone.

Στην περίπτωση που κλείσει η συμφωνία, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποκτήσει το σύνολο των δανείων και ένα ποσοστό της τάξεως του 32% με 33% των μετοχών της Forthnet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider