Σταθάκης: Λυπάμαι που δεν θα έχει δωρεάν ρεύμα για πάντα η βιομηχανία

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθάκης: Λυπάμαι που δεν θα έχει δωρεάν ρεύμα για πάντα η βιομηχανία
«Η αγορά εισέρχεται σε ένα νέο τρόπο λειτουργίας», αναφέρει ο κ. Σταθάκης.

Στο ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας, λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση της πρόθεσης της ΔΕΗ για αύξηση 10% στα βιομηχανικά τιμολόγια αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας την Παρασκευή σε ημερίδα με θέμα «Ελληνική Βιομηχανία και τρέχουσες εξελίξεις στην ΕΕ» που διοργάνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

«Ο τρόπος που λειτουργεί η βιομηχανία σε σχέση με το ενεργειακό κόστος εξαρτάται από μια παράμετρο ακόμη, η οποία λέγεται ΔΕΗ. Ο ενεργειακός τομέας αλλάζει και οι αλλαγές αυτές είναι αναπόφευκτα μέρος των αλλαγών που γίνονται. Στο επίκεντρο βρίσκεται η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η αγορά εισέρχεται σε ένα νέο τρόπο λειτουργίας μέσω των διμερών συμβολαίων και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

«Μέσα σε αυτή την προσαρμογή μιας διαφορετικής αγοράς ενέργειας, με έναν διαφορετικό ρόλο της ΔΕΗ, το επίμαχο θέμα παραμένει το κατά πόσο θα υπάρχουν οι θεσμοί που θα μπορέσουν να στηρίξουν την βιομηχανία με συμβατό τρόπο όπως γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό είναι ένα ανοιχτό πεδίο. Η σχέση ενεργειακού κόστους και βιομηχανίας θα συνδιαμορφωθεί μέσα σε ένα δεδομένο πλαίσιο (διασυνδέσεις, χρηματιστήριο ενέργειας). Λυπάμαι που δεν θα έχει δωρεάν ρεύμα για πάντα η βιομηχανία», σημείωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider