Στο Diorama Fund περνά η Μινέρβα – Στα 45,1 εκατ. ευρώ το τίμημα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Diorama Fund περνά η Μινέρβα – Στα 45,1 εκατ. ευρώ το τίμημα
Με πλούσια ιστορία μεγαλύτερη των 115 χρόνων, η Μινέρβα είναι σήμερα μια εύρωστη βιομηχανία ειδών διατροφής.

Στο Diorama Fund περνά η ιστορική ελληνική ελαιουργική εταιρεία Μινέρβα, που μετρά περισσότερο από έναν αιώνα ζωής.

To fund αποκτά το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Μινέρβα, ενώ το τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται σε 45,1 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Diorama Fund είναι συμφερόντων του πρώην προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ενώ διαχειριστής του fund είναι η εταιρεία DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ.

Η επίσημη ανακοίνωση για το deal

H PZ Cussons Plc, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους καταναλωτικών προϊόντων διεθνώς, προχώρησε σε συμφωνία για τη μεταβίβαση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Μινέρβα Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων ΑΕ στην εταιρεία Mirties Enterprises Company Limited, θυγατρική της Diorama Investments SICAR SA. Διαχειριστής της Diorama έχει οριστεί η Deca Investments Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 45,1 εκατ. ευρώ.

Με πλούσια ιστορία μεγαλύτερη των 115 χρόνων, η Μινέρβα είναι σήμερα μια εύρωστη βιομηχανία ειδών διατροφής. Έχει δημιουργήσει ένα εμβληματικό brand, ενώ διατηρεί ένα ισχυρό πορτφόλιο με περισσότερα από 10 εμπορικά σήματα σε είδη διατροφής (ελαιόλαδο, τυροκομικά, φέτα, βούτυρο, μαργαρίνη, ξίδι) και υψηλά μερίδια στις επιμέρους αγορές. Παράλληλα αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 20 χώρες του κόσμου. Η ισχυρή θέση της Μινέρβα βασίζεται στην παραγωγική της βάση με τρεις μονάδες παραγωγής και τις συνεχείς επενδύσεις επέκτασης και εκσυγχρονισμού.

Κατά την τελευταία οικονομική χρήση που έκλεισε στις 31 Μαΐου 2019, ο κύκλος εργασιών της Μινέρβα ανήλθε σε 50,1 εκατ. ευρώ και τα κέρδη EBITDA σε 3,8 εκατ. ευρώ.

Ο Alex Kanellis, Chief Executive της PZ Cussons Plc, δηλώνει: «Η συμφωνία για τη μεταβίβαση της Μινέρβα εντάσσεται στη νέα στρατηγική της PZ Cussons ‘Focus, Scale and Accelerate’ η οποία επικεντρώνεται στις κύριες κατηγορίες προϊόντων μας -προσωπικής φροντίδας και καλλυντικών-, και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές που αποτελούν το μεγάλο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και θα μας προσφέρουν μεγαλύτερη ανάπτυξη. Πιστεύω ότι η DIORAMA/DECA είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης που θα προσφέρει στη Μινέρβα σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους για την αφοσίωση και την εξαιρετική δουλειά τους όλο το διάστημα της συνεργασίας μας και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον».

Ο Partner και Διευθυντής Επενδύσεων της DECA Investments AIFM, Γιάννης Καλαντζής δήλωσε: «Το ενδιαφέρον μας στην Μινέρβα προϋπήρχε της απόφασης της PZ Cussons να πωλήσει την εταιρεία. Στοιχεία της ελκυστικότητάς της αποτελούν η μακρά και επιτυχημένη ιστορία της, η απαράμιλλη αναγνωρισιμότητα του ονόματός της και η πεποίθηση ότι μπορεί να αναπτυχθεί σημαντικά στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά. Είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με τους συνεπενδυτές μας, την διοίκηση και τους εργαζόμενους, θα κάνουμε την Μινέρβα ακόμα μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα εταιρεία που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider