16,3 δισ. δολάρια σε μια μέρα έχασε ο Έλον Μασκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
16,3 δισ. δολάρια σε μια μέρα έχασε ο Έλον Μασκ
Πόσα έχασε σε μια μέρα ο Ελον Μασκ μετά τη βουτιά 21,6% της μετοχής της Tesla, την Τρίτη 8/9.

Το αστρονομικό ποσό των 16,3 δισ. δολαρίων έχασε μέσα σε μόνο μία ημέρα ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με το Bloomberg, καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ, καθώς είδε τη μετοχή της Tesla να κατακρημνίζεται άνω του 21% στη Wall Street.

Η μετοχή είχε παραδοθεί σε άνευ προηγουμένου σφυροκόπημα από την έναρξη της συνεδρίασης στην αμερικανική αγορά, χάνοντας... με το καλημέρα πάνω από 17%. Καθ΄όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης υποχωρούσε πάνω από 14-15% και τελικά έφτασε να κλείσει με πρωτοφανή βουτιά 21,6%.

Οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές πωλήσεις μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά την απόφαση πριν από μερικά 24ωρα της αρμόδιας επιτροπής του S&P Index να μην συμπεριλάβει τη μετοχή της Tesla στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500.

Η χειρότερη ημέρα στην ιστορία της

«Η βίαιη βουτιά του 21,6% ήταν η χειρότερη σε ημερήσια βάση πτώση που έχει καταγράψει η μετοχή», γράφει το πρακτορείο CNBC.

Μέσα σε μόλις μια μέρα η κεφαλαιοποίηση της Tesla μειώθηκε κατά 82 δισ. δολάρια (!) στα 307,7 δισ. δολάρια.

Από τις αρχές του 2020 η μετοχή της Tesla είχε καταγράψει εντυπωσιακό άλμα 400%(!), το οποίο θα περιοριστεί μετά τη σημερινή πτώση. Ωστόσο, πρόσφατα ένας επενδυτής έσπευσε να… συστήσει προσοχή, καθώς η μετοχή της Tesla μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider