Επιχειρηματίας στις ΗΠΑ «έφαγε» επίδομα στήριξης ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων σε Λαμποργκίνι και Ρόλεξ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιχειρηματίας στις ΗΠΑ «έφαγε» επίδομα στήριξης ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων σε Λαμποργκίνι και Ρόλεξ
Νεαρός επιχειρηματίες ξόδεψε δανειακές χορηγήσεις ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σε πολυτελή αυτοκίνητο και ρόλεξ ρολόι.

Σε μία Λαμποργκίνι και ένα ρολόι Ρόλεξ, αντί για τους μισθούς των εργαζομένους του, ξόδεψε κρατικά δάνεια 1,6 εκατ. δολαρίων, ένας 29χρονος επιχειρηματίας στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για έναν 29χρονο, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες και προφυλακίστηκε. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται το αμερικανικό κράτος του χορήγησε δάνεια για να καταβάλει τους μισθούς των υπαλλήλων του, οι οποίοι ήταν εικονικοί και ο 29χρονος αξιοποίησε το ποσό για να αγοράσει μια Λαμποργκίνι έναντι 200.000 δολαρίων, ένα φορτηγάκι Φορντ, ένα Ρόλεξ, ένα ακίνητο, και δαπάνησε χιλιάδες δολάρια σε κλαμπ στριπτίζ.

«Πρόγραμμα προστασίας των μισθών»

Πρόκειται για κρατικά δάνεια που προορίζοντας για τη στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να τους επιτρέψει να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους παρά την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, ανέφερε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης χθες Τρίτη.

Ο 29χρονος κατηγορείται για απάτη, καθώς έλαβε τα δάνεια αφού υπέβαλε αιτήσεις εξ ονόματος δύο εταιρειών, ενώ στην πραγματικότητα δεν απασχολούσε κανέναν απολύτως εργαζόμενο.

Το πρόγραμμα αυτό, που βαπτίστηκε Paycheck Protection Program, ή PPP («Πρόγραμμα προστασίας των μισθών»), επιτρέπει σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν δάνεια για να καταβάλλουν μισθούς στους υπαλλήλους τους.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider